Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Prima thriller.

Janneke Bouwman 21 april 2024
Paradijsoffer is het vierde deel in een serie thrillers met Frederika Bergman en Alex Recht in de hoofdrollen. Het is echter niet nodig om de boeken in volgorde te lezen; ook zonder voorkennis zijn de relaties en de verhalen heel goed te volgen door korte verwijzingen naar het verleden.

Het boek begint met een kaping van een toestel van SAS, de Zweedse luchtvaartorganisatie. Tweede piloot is Erik Recht, de zoon van Alex, waardoor het verhaal gelijk een diepere lading krijgt. In heel korte tijd - de tijd die het vliegtuig nodig heeft om van Zweden naar Amerika te vliegen - moet aan beide zijden van de oceaan geprobeerd worden te achterhalen wie er achter de kaping zitten, waarom en hoe dit drama tot een goed einde gebracht kan worden.
Kristina Ohlsson heeft wel enige tijd nodig om je als lezer te boeien, maar wanneer ze je eenmaal te pakken heeft houdt ze je vast. Er gebeurt aan de ene kant heel veel, er wordt panisch gezocht naar aanknopingspunten en aan de andere kant lijkt het of de tijd stil staat en ze geen stap verder komen. Tergend langzaam worden hele kleine puzzelstukjes aan elkaar gelegd, maar hebben de speurders het bij het rechte eind?
De personages zijn sympathiek en worden goed voor het voetlicht getoverd. Naast de kaping spelen er ook verschillende priv├ęzaken een rol, hoewel die toch onderbelicht blijven. Maar er wordt genoegd verteld om je een beeld van de verschillende hoofdpersonen te geven. De plot wordt mooi uitgewerkt en kent een paar verrassende wendingen die de lezer geboeid houden. Ook de korte hoofdstukken met actie, spanning en frustratie houden je bij de les.

Kortom: een prima thriller en voor degenen, zoals ik, die de eerdere delen nog niet kennen is het een aanrader om ook de eerste delen op te snorren!
Het boek is later opnieuw uitgegeven onder de titel: Ontvoerd.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Janneke Bouwman

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?