Een leerzame belevenis

Jeanet 24 maart 2023 Boekverkoper
Dit boek is het waargebeurde verhaal van Jasmine en tevens haar debuut..

Jasmine komt in Egypte terecht waar ze voor een reisbureau gaat werken. Als ze een ongeluk veroorzaakt komt ze in de gevangenis terecht.

Jasmine heeft een goede duidelijke schrijfstijl, ze neemt geen blad voor de mond of schrijft het niet mooier of beter op dan zoals het gegaan is. Dat lijkt te wijten aan haar spontane en open karakter,
maar soms ook naïef.

Met name het gedeelte hoe het eraan toeging in de gevangenis vond ik erg mooi geschreven, alhoewel dit een afschuwelijke beleving moet zijn geweest.

Het ongeluk waardoor ze in de gevangenis belandt had iets uitgebreider gemogen, en ook hoe het afgelopen is met het slachtoffer. Hier blijven vragen hangen, maar misschien zijn die ook wel niet duidelijk voor Jasmine. En ook hoeft elke vraag niet beantwoord te worden, maar ik vroeg me af of het in scène was gezet of dat het echt een ongeluk was.

Er komen meerdere talen in het boek voor, met de Nederlandstalige vertaling erbij, het is wel duidelijk wat er gezegd werd, maar dit was af en toe een beetje teveel. De Engelse taal is niet vertaald maar dat zou geen problemen moeten geven om het verhaal te begrijpen.

Een verhaal met een boodschap en een aanrader voor YA die naar het buitenland gaan en dan met name naar landen met veel corruptie.

Meer recensies van Jeanet