Advertentie

‘Liefde kan een belangrijke drijfveer zijn – net als wraak’, zo luidt de ondertitel van deze spannende standalone van Nora Roberts. Hoofdpersoon uit dit boek is Caitlyn – Cate- Sullivan, telg uit de beroemde familie Sullivan. Haar overgrootouders zijn onafhankelijk van elkaar in het grijze verleden uit Ierland vertrokken om hun geluk te beproeven. Uiteindelijk komen ze in Hollywood terecht en beginnen daar een indrukwekkende acteer carrière. Ook hun zoon Hugh en zijn tweede vrouw Lily zijn bekende acteurs. Uit zijn eerste huwelijk heeft Hugh één zoon, Aidan, ook hij is een bekende acteur. Aidan is getrouwd met Charlotte, samen hebben ze Caitlyn gekregen, en ook zij is op haar tiende al een bekende in de filmwereld. Als haar overgrootvader overlijdt, trekt de hele familie zich in het vakantiehuis Sullivan’s Rest in Californië terug om zijn leven te vieren. De kinderen vermaken zich opperbest met elkaar, ze spelen verstoppertje, maar dan gebeurt het ondenkbare. Caitlyn wordt ontvoerd en er wordt tien miljoen dollar aan losgeld geëist. Ze is doodsbang en wordt verborgen gehouden in een afgelegen huis. Maar Caitlyn laat zich niet kisten, ze weet in het donker te ontsnappen en vlucht het bos in. Uiteindelijk komt ze bij de ranch van de familie Cooper uit. Dillon, een tiener, ontdekt haar. Hij alarmeert zijn moeder en oma en met zijn drietjes vangen ze Caitlyn op en verwittigen de politie en de familie Sullivan. Red, de plaatselijke sheriff met zijn assistente Michaela, weten dankzij de getuigenis van Caitlyn de daders in te rekenen, zij verdwijnen achter de tralies. Maar voor Caitlyn en haar familie is de nachtmerrie dan nog niet afgelopen. Ze voelen zich verraden en niet meer veilig. Samen met haar overgrootmoeder en haar vader vertrekt Caitlyn naar Ierland, daar zal ze de rest van haar jeugd doorbrengen. Haar vader geeft het acteren tijdelijk op om bij zijn dochter te zijn.

Een aantal jaren later, na het overlijden van haar grootmoeder, komen ze weer terug naar Amerika. Caitlyn wordt dan liever Cate genoemd, als ze niet bij haar vader is, wordt ze opgevangen door haar oma en opa. Een veilig nest waarin ze zich geliefd maar ook beperkt voelt. De ontvoering heeft haar van een normale jeugd beroofd. Bovendien ontvangt ze regelmatig enge telefoontjes van een onbekende. Deze plakt geluidsfragmenten uit eerdere films aan elkaar en het geheel bevat een dreigende boodschap. Cate probeert zich er niets van aan te trekken en vertrekt naar New York om meer het leven van een normale tiener te kunnen leiden. Oma Lily heeft een toneelrol op Broadway en gaat met haar mee. In New York beleeft Cate heerlijke tijden, ze heeft weer in twee films gespeeld maar besluit te gaan studeren en haar oma te ondersteunen. Ze ontdekt de liefde en denkt het verleden achter zich te kunnen laten. Maar niets is minder waar, telkens als ze zich veilig voelt, slaat het verleden toe, onverwacht en hard. Cate probeert zich staande te houden, trekt zich terug uit de filmwereld om de genadeloze media het hoofd te kunnen bieden, ze wordt stemartiest. Daar is ze goed in en ze bouwt een mooie carrière op.

Na een aantal jaren New York, vertrekt ze toch weer naar Californië, naar Sullivan’s Rest. Daar is haar opa aan het revalideren van een beenbreuk en Cate gaat hem gezelschap houden omdat haar oma een toneelrol geaccepteerd heeft en er dus maandenlang niet zal zijn. Op Sullivan’s Rest wachten haar een aantal verrassingen. De eerste is de verbouwing van het gastenverblijf tot haar woning. Een woning helemaal voor zichzelf met een prachtige studio voor haar werk en een prachtig uitzicht op de oceaan. Voor het eerst na de ontvoering voelt ze zich veilig, ze voelt zich thuis. De tweede verrassing is Dillon Cooper. Hij blijkt uitgegroeid te zijn tot een stoere en sexy rancher, ze voelen zich wederzijds tot elkaar aangetrokken. Maar weer slaat het verleden toe. Een van de ontvoerders wordt vermoord in de gevangenis evenals de advocaat van een andere verdachte. Als er dan nog een aanslag wordt gepleegd op Red, de sheriff die de ontvoerders heeft ingerekend, is het duidelijk dat het verhaal dat bijna twintig jaar geleden begon, nog niet af is.
Zou Cate dan nooit het verleden achter zich kunnen laten?

Op de vlucht is een mooi en spannend boek. Nora Roberts weet als geen ander spanning en romantiek af te wisselen. Je leeft met Caitlyn/Cate mee, je zou haar zo graag een normale jeugd gunnen en een liefdevolle relatie. Maar in Hollywood liggen relaties onder een vergrootglas en de media zijn makkelijk te beïnvloeden met een sensatieverhaal. De tol van de roem is groot en Cate handelt daarnaar, ze creëert voor zichzelf toch een thuis in Sullivan’s Rest. Maar daar is twintig jaar geleden wel het verhaal begonnen met de dramatische ontvoering die haar nog steeds nachtmerries bezorgt. Zal ze het tij kunnen keren?
Vier sterren voor een heerlijk spannend verhaal dat je niet weg kunt leggen!

Reacties op: Uitgestelde wraak

65
Op de vlucht - Nora Roberts
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners