Toegankelijk en informatief prenten- en voorleesboek voor de onderbouw!

Je@net 23 februari 2026
Het land van de Nijl – Sylvia Vanden Heede & Thé Tjong King

Rob heeft alles te koop.
'Ook een reis naar het Oude Egypte?
vraagt Haas.
Want daar wil ze zo graag heen.
Vos ook. Hij wil een mummie zien!
'Volg mij. Ik ben jullie gids', zegt Rob.
Hij neemt Vos en Haas mee.
In een boot. Op de Nijl.
Ze zien een tempel en een piramide.
Ze gaan zelfs bij de farao op bezoek!
Maar waar blijft die mummie toch?

Het allereerste dat opvalt bij dit boek is het formaat, groot, stevig en met een kleurrijke cover. Het oogt als een prentenboek, maar is veel meer dan alleen dat. Door de hoeveelheid tekst is het ook een fijn verhaal om voor te lezen. Daarnaast staan er voorin opdrachten waardoor je het boek ook nog eens als zoekboek kunt gebruiken. Met deze opdrachten betrek je de kinderen nog meer bij het verhaal en vergroot je tevens de geletterdheid en leesvaardigheid. Het land van de Nijl is dus zeker in te zetten in de gehele onderbouw van de basisschool.

Het heeft een fijne bladspiegel met duidelijke lettertype, waardoor het geheel er rustig uitziet. De prachtige illustraties ondersteunen het verhaal en zijn zo gedetailleerd dat het ook zorgt voor nieuwe gesprekstof.

Het verhaal is erg leuk en toegankelijk met veel humor, woordgrapjes en informatie. Een mooie kennismaking met het fascinerende land Egypte.

5 ★

Bedankt Lannoo en De Leukste Kinderboeken voor dit recensieboek.

Meer recensies van Je@net