Een nieuw muizenissig avontuur van Geronimo!
Papegaai in de problemen – Geronimo Stilton
Een gewonde papegaai krijst luid en herhaalt steeds dezelfde woorden... Woorden die een belangrijke aanwijzing blijken bij wat de bankroof van de eeuw wordt genoemd! Als Geronimo de brutale vogel onder zijn hoede neemt, is dat het begin van een spannende klopjacht op de roversbende. Samen met zijn goede vriendin Rebella stort hij zich in het avontuur, al weet hij maar al te goed dat hij door Rebella altijd weer in de problemen komt…
Voor alle knaagdiervrienden is er weer een nieuw muizenissig avontuur van Geronimo Stilton. Op de cover zie je een angstig kijkende Geronimo en een grote papegaai. Vergrootglas, afzetlint, wat is daar aan de hand? Dat belooft in elk geval een spannend avontuur te worden!
Het verhaal wordt verteld in niet al te lange zinnen en met humor. Dit alles wordt afgewisseld met vrolijke illustraties in kleur. Er zijn gekleurde bladzijdes en kaders, maar ook woorden die opvallen door kleur en/of grootte, geef deze woorden extra nadruk bij het (voor)lezen.
Het verhaal is niet alleen maar leuk en spannend, er zijn ook wijze lessen over het zorgen voor huisdieren ‘Ze kunnen immers zelf de koelkast niet openen of de zak met brokjes uit de kast pakken’. En opa die Geronimo apart neemt en zegt: ‘Ik ben trots op je, Ook al ben je altijd en overal bang voor, je hebt je niet laten tegen houden door je angst. Dat is ware MOED.’
Het avontuur sluit af met tips om de vogels een handje te helpen bij koud weer door het maken van een voederhuisje van bv een leeg melkpak of voederbakjes van een sinaasappel.
4 ★
Bedankt Pelckmans voor dit leuke boek.
4 ★
Bedankt Pelckmans voor dit leuke boek.