Veelbelovend begin van nieuwe serie!
De raaf – Lina Bengtsdotter
Op een lentenacht wordt een jonge moeder doodgeschoten aangetroffen in haar villa in een chique buurt in Stockholm. Rechercheur Sakka Pienni en haar onderzoeksteam krijgen de zaak toegewezen en komen al snel terecht in een web van familiegeheimen, leugens en onbetrouwbare alibi's.
Terwijl de moordenaar meer slachtoffers maakt, wordt Sakka achtervolgd door herinneringen aan haar jeugd in het hoge noorden. Ze probeert uit alle macht een groot geheim te verbergen, dat zowel haar persoonlijke leven als haar carrière kan vernietigen. Ondertussen komt ze echter geen stap dichter bij de moordenaar en dreigt ze haar zelfcontrole te verliezen...
De mooie winterse cover en de veelbelovende achterflap maakten me direct nieuwsgierig naar dit nieuwste boek van Lina Bengtsdotter. Haar serie met rechercheur Charlie Lager in de hoofdrol vind ik super tof, dus de verwachtingen bij deze nieuwe serie zijn dan ook hoog gespannen.
Na het lezen van de spannende proloog zit je al meteen helemaal in het verhaal en schuif je naar het puntje van je stoel, want De raaf belooft weer een fijne thriller te worden. Door de korte hoofdstukken en de vlotte schrijfstijl leest het verhaal ook lekker vlot.
De titel is niet zomaar gekozen en de verwijzingen naar De raaf van Edgar Allan Poe lopen dan ook als een rode draad door het boek. Door haar Synethesie ziet Sakka hierin verbanden die de rest van het team ontgaat.
Rechercheur Sakka is een interessant en boeiend hoofdpersonage. Ze heeft in het verleden het nodige meegemaakt en houdt nog steeds voor iedereen geheim dat ze een bipolaire stoornis heeft. Dit is een mooie extra laag in het verhaal en ik weet nu al dat ik nog veel meer te weten wil komen over deze vrouw.
De verhaallijn wisselt regelmatig van nu (Sakka) naar toen (een eerst nog onbekend jong meisje) en deze gebeurtenissen uit het verleden geven weer nieuwe inzichten voor het heden. Het geeft het verhaal extra spanning en zorgt ervoor dat je als lezer zelf ook gaat meepuzzelen naar het hoe en waarom. Je wordt voortdurend op het verkeerde been gezet en de spannende ontknoping kwam voor mij als een verrassing.
De combinatie van een complexe hoofdpersonage binnen de goed opgebouwde, spannende whodunnit, maakt De raaf tot een aanrader voor de thrillerliefhebber en maakt zeker nieuwsgierig naar het vervolg. Het is een veelbelovend begin van een nieuwe serie.
5 ★
Bedankt HarperCollins voor dit recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.
5 ★