Warmte, humor én een belangrijke boodschap!
Ronnie de pony en Aart het paard - Kai Luftner
Ronnie de pony, hij was maar een kleintje. Hij kroop als hij wilde gewoon in een doos. Hij zorgde wel eerst voor wat hooi op de bodem, en sloot dan zijn ogen en sliep als een roos. Ronnie de pony heeft het niet makkelijk naast Aart het paard. Aart is groot, elegant, heeft een zijdezachte vacht en zelfs zijn voer is beter dan dat van Ronnie. Maar dan breekt er brand uit in de stal… en wordt duidelijk dat je niet groot hoeft te zijn om een held te zijn.
Ik viel meteen als een blok voor de prachtige cover van dit boek. Ronnie de pony en Aart het paard, aha…dat rijmt ook nog eens en een prentenboek op rijm, dáár hou ik van!
Maar bij een vertaling is het ook nog eens heel belangrijk dat die rijm lekker blijft lopen. Nou, laat dat maar aan Ron & Jette Schroder over. Vader en dochter hebben het zo knap vertaald, dat het nog steeds een boek is met warmte, humor én een belangrijke boodschap: wie of wat je ook bent, je mag er zijn. Je hoeft niet groot, mooi en sterk te zijn, maar er is moed en dapperheid voor nodig om een held te zijn!
De prachtige illustraties van Wiebke Rauers zijn zo mooi van kleur en geven het verhaal goed weer. De verschillen tussen Ronnie en Aart zijn duidelijk zichtbaar, de gezichtsuitdrukkingen, de brand, de schutbladen…je blijft kijken naar al die mooie prenten.
Ronnie de pony en Aart het paard is en aanrader voor thuis en de schoolbibliotheek. Een feest om (voor) te lezen en over na te praten met peuters, kleuters en kinderen uit de onderbouw. Samen praten over dapperheid en moed, over bang zijn, verschillen, gevaar en rijmwoorden.
5 ★
Bedankt Kluitman voor deze fijne verrassing!
5 ★
Bedankt Kluitman voor deze fijne verrassing!