Toffe plotwendingen in een goed doordacht en perfect uitgewerkt verhaal!
Het meesterwerk - Chris Carter
‘Als ik voordat ik doodga één ding mag kiezen dat ik uit mijn geheugen zou kunnen wissen, dan zou het zijn wat ik daarbinnen heb gezien,’ vertelt een collega van de politie in Los Angeles aan rechercheurs Hunter en Garcia als ze aankomen op een van de schokkendste plaatsen delict die ze ooit hebben bezocht.
Om een seriemoordenaar op te sporen wiens jachtterrein geen grenzen kent, bundelen de rechercheurs hun krachten met de FBI. Deze psychopaat houdt van zijn ‘werk’, want moorden betekent voor hem veel meer dan alleen doden. Hij beschouwt het als een kunstvorm en nodigt iedereen uit om zijn meesterwerk te bekijken…
Het meesterwerk is alweer deel 9 in de serie van rechercheurs Robert Hunter en Carlos Garcia. Ondanks dat er af en toe wordt verwezen naar eerdere zaken of gebeurtenissen uit het verleden, zijn de delen prima los van elkaar te lezen.
Bij het lezen van de proloog kom je al meteen op het puntje van je je stoel te zitten. De toon is gezet en de verwachtingen zijn hoog gespannen. Door de korte hoofdstukken blijf je doorlezen. ‘Nog eentje dan’, en voor je het weet ben je weer een uur verder. Daar komt nog bij dat de hoofdstukken veelal eindigen met een kleine cliffhanger, zodat het verhaal voortdurend blijft boeien.
Geen eenvoudige zaak deze keer en dus wordt het een samenwerking met de FBI. Dit zorgt wel voor een mooie toevoeging aan het verhaal. En ook deze keer steekt alles weer zo goed in elkaar. Toffe plotwendingen in een goed doordacht verhaal dat weer perfect is uitgewerkt. Genoten van begin tot eind. En dat eind…OMG. Ik zat het hele boek al op het puntje van mijn stoel, maar toen viel ik er compleet van af. Dus ben jij ook een echte thrillerliefhebber en hou je van een goed verhaal? Lees dit boek! Voor mij begint nu het wachten op deel 10 De kamergenoot , dat komend voorjaar wordt verwacht. Ik kijk ernaar uit,
5 ★
Bedankt HarperCollins voor dit recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.
5 ★