Avontuurlijk, fantasierijk en spannend!
De onmogelijke opdracht van de president – Kalkman, Kasse, Mijnders en Wiersema
President Khim, de leider van Laagland, wil dat er kronieken komen. In de kronieken kunnen de grote wereldleiders dan lezen hoe geweldig Laagland is. Maar hoe komt Khim aan heldenverhalen in een land vol bange brave burgers? Als vier schrijvers met hun ongeloofwaardige verhalen vol onzin hopeloos falen, vraagt Khim vier kinderen om elk een kroniek te schrijven, want kinderen hebben tenslotte meer fantasie! Is Khim tevreden met de heldenverhalen van Meike, Kalle, Wiesje en Kasper of belanden ze net als de vier schrijvers in de mijnen? Of erger nog: in de gevaarlijke kelders onder het paleis?
De toffe cover en de prachtige schutbladen zijn meteen de blikvangers van dit leuke boek. Het is geschreven door 4 auteurs, die elk een deel voor hun rekening genomen hebben. En dat is knap gedaan, want het boek leest echt als één geheel.
Het verhaal leest prettig door de fijne schrijfstijl en de humor. Toch worden ook serieuze thema’s, zoals bv het klimaat, niet geschuwd maar juist opgepakt met leuke belevenissen en woordgrapjes. Door de knipoogjes naar de politiek in ons eigen land en de EU is dit ook een geweldig leuk boek om voor of samen te lezen, thuis of in de klas.
De vier kinderen gaan ieder op een eigen manier op zoek naar helden en dat levert naast mooie avonturen ook veel stof tot nadenken en napraten op. De treffende zwart/wit illustraties van Hester van de Grift passen goed bij het verhaal.
De onmogelijke opdracht van de president is een avontuurlijk, fantasierijk en ook een beetje spannend verhaal. Geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar.
4 ★
Bedankt Columbus Kinderboeken en Jongbloed Media voor dit recensieboek.