Goed uitgewerkte historische thriller!
De val van de koning – Jeroen Windmeijer
Midden op de Paardenmarkt in Delft zit een man met een bomkraag om zijn nek. Rode lichtjes knipperen onheilspellend. ‘Ik heb er niets mee te maken!’ roept hij, net voordat de bom afgaat. De aanslag blijkt het begin te zijn van een serie explosieve gebeurtenissen die een schokgolf veroorzaakt in de normaal zo rustige stad.
Rechercheur Bobbi Meijer wordt op de zaak gezet. Het wordt een race tegen de klok, waarin ze al snel beseft dat er veel meer op het spel staat dan het vinden van de dader. Het voortbestaan van de monarchie hangt aan een zijden draadje…
De val van de koning is het afsluitende deel van de Delft trilogie van Jeroen Windmeijer. Prima los te lezen, maar deze serie is té goed om de andere twee delen over te slaan.
De schrijfstijl van de auteur is vlot en beeldend. Het is meteen duidelijk dat Jeroen zich heeft verdiept in de historie van Delft en daar een heerlijk verhaal rond heeft geweven. Al lezend wandel je het ene moment door de gezellige straatjes van Delft, maar zit je even later met kippenvel op momenten dat het spannend wordt.
Rechercheur Bobbi Meijer is gedreven, met hart voor de zaak en een tomeloze inzet. Haar vriend Victor is leraar geschiedenis op een middelbare school en erg geïnteresseerd in de historie van het prachtige Delft. Daarnaast zijn er nog meer interessante personages die het verhaal verlevendigen.
Vanaf het eerste hoofdstuk sta je meteen op scherp, zo zit je gezellig met popcorn in de bioscoop en het volgende moment sta je naast iemand met een bomkraag op de Paardenmarkt. Die onderhuidse spanning blijft gedurende het hele verhaal voelbaar. Met diverse plotwendingen gaat het naar een verassende ontknoping, die je achterlaat met een gevoel van…het zou allemaal maar zo echt waar kunnen zijn!
De val van de koning is een fijne historische thriller die ervoor zorgt dat je geboeid op het puntje van je stoel blijft zitten. Een aanrader voor de liefhebber van historische thrillers.
4 ★
Bedankt HarperCollins voor dit recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.