Over jezelf mogen zijn en de kracht van verbeelding!
Olivier en de nachtreuzen – Kitty O’Meara
Als Olivier op school wordt uitgelachen om zijn bijzondere tekening, slaat de twijfel toe. Misschien kan hij zijn fantasie maar beter voor zich houden. Maar dan verschijnen de Nachtreuzen aan zijn slaapkamerraam. Hun taak is om ‘s nachts de wereld op te poetsen en bij te werken. En wie kan daar beter bij helpen dan een kind vol verbeeldingskracht? Samen met de Nachtreuzen reist Olivier langs betoverende bergen en fonkelende zeeën, zelfs tot aan de maan en sterren. Onderweg ontdekt hij dat dromen richting kunnen geven en dat zijn verbeelding niet iets is om te verbergen, maar dat hij de wereld er mooier mee kan maken.
De prachtige sterrenhemel op de cover zorgde ervoor dat ik dit boek bij binnenkomst meteen open sloeg. En ook de binnenkant van dit prentenboek stelt niet teleur. De schitterende illustraties van Anna Pirolli zijn zo levendig en vol kleur dat je helemaal meegenomen wordt met de reis van Olivier samen met de nachtreuzen. Op elke pagina’s slechts enkele regels tekst, zodat de prenten ook echt alle aandacht krijgen. En dat mag, nee moet zelfs. Ze zijn zo mooi en en volemotie.
Daarnaast heeft dit sprookjesachtige verhaal ook een mooie boodschap. De nachtreuzen laten Olivier zien dat hij zichzelf mag zijn en dat het niet erg is om anders te zijn, maar dat hij met de kracht van zijn verbeelding zelfs de wereld nog wat mooier kan maken.
5 ★
Bedankt Life. Productions voor dit recensieboek.