Niets is te gek!

Je@net 14 november 2025
Jij & ik en het Pindakaasmonster – Andy Griffiths

Hé, jij daar - ja, JIJ!
Weet je nog dat we dat súperdiepe gat vonden, jij erin sprong en ik erachteraan moest springen om je te redden... en dat we daar de grot van het legendarische Pindakaasmonster ontdekten?
Dat was een van onze diepste - én gevaarlijkste - avonturen ooit!
Wat? Je weet het niet meer?
Dan heb ik een verhaal voor jou!
Ik zal je vertellen wat er allemaal gebeurde…

Begin dit jaar kwam de auteur van De waanzinnige boomhut-serie met een nieuwe veelbelovende serie Jij & ik. Het eerste deel ‘Het Land van Verloren Voorwerpen’ viel hier erg in de smaak, dus super fijn dat inmiddels deel twee alweer in de boekwinkels ligt!

In Jij & ik en het Pindakaasmonster kom je heel veel oude bekende tegen uit deel één, maar maak je ook kennis met een paar leuke, nieuwe personages. Samen maken ze er opnieuw een uitbundig spektakel van waarbij niets te gek is.

En natuurlijk gaat dat ook weer samen met talloze grappige illustraties van Bill Hope, die het lezen nog leuker maken. Ze ondersteunen het verhaal en voegen er zelfs nog een extra laag aan toe. Het nodigt uit om het boek een tweede keer op te pakken en daarbij extra op de illustraties te letten.

Het avontuur wordt verteld in een duidelijk lettertype, waarbij sommige woorden af en toe vergroot worden om ze extra aandacht te geven. Ook worden er regelmatig tekstballonnetjes gebruikt en staat er tussendoor een grappige strip als de knokkelkoppen even terugblikken op één van hun avonturen.

En heel belangrijk… vergeet na HET EINDE vooral niet om toch verder te bladeren, want er volgt nog een leuke strip en handige tips voor het geval je ooit een Pindakaasmonster moet besturen, waarna je ook nog een officiële avonturenvergunning én Pindakaasmonster rijbewijs kunt halen. Ook krijg je alvast een sneak peek naar het volgende deel. Ik kijk er in elk geval al naar uit!

Jij & ik en het Pindakaasmonster is een grappig en avontuurlijk verhaal met niet al te veel tekst, maar wel heel veel toffe illustraties. Een aanrader voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar waarvoor niets te gek is!

En extra leuk... tot 4 december 2025 betaal je voor dit boek maar 12.99 ipv 17,99

4 ★

Bedankt Lannoo en De Leukste Kinderboeken voor dit recensieboek.

Meer recensies van Je@net