Sabaa Tahir - de Heerschappij van de Maskers

28 december 2019
Het eerste deel van de "Vuur en As" trilogie.
We volgen Laia en Elias in een Arabische Fantasy wereld met Djinn's, Ghouls en Ifrieten.
Laia infiltreert als slaaf op Blackwell Academie om te spioneren voor het verzet.
Daar ontmoet ze Elias die word getraind tot Masker.
De Maskers zijn getrainde strijders met een silveren masker dat zich hecht aan het gezicht.
Al snel blijkt er een bepaalde aantrekkingskracht tussen de twee te zijn en beide nemen ze enorme risico's waarmee ze hun levens, en dat van anderen, op het spel zetten.
De setting en de Arabische mythologie zijn erg mooi omschreven en trekt je gelijk mee in het verhaal.
Je wilt meer weten over de wereld en de wezens die erin voorkomen.
Sabaa Tahir weet goed je interesse te pakken zonder teveel te onthullen.
Laia en Elias zijn erg verschillende personages die beide hun eigen agenda hebben maar worden geteisterd door hun geweten.
Daarnaast zijn er nog diverse personages waarvan Helene mij het meest wist te intrigeren.
Helene en Elias trainen samen sinds hun jeugd en kennen elkaar door en door.
De drie zijn verbonden door een magische draai van het lot en ik kijk er naar uit om het vervolg, "Een Fakkel tegen het Duister", te lezen.
Daar ontmoet ze Elias die word getraind tot Masker.
Je wilt meer weten over de wereld en de wezens die erin voorkomen.
Sabaa Tahir weet goed je interesse te pakken zonder teveel te onthullen.
Helene en Elias trainen samen sinds hun jeugd en kennen elkaar door en door.