Rebecca

jetleespret 10 maart 2023
Recensie Rebecca Mirjam Kooijman
Door een moeilijke thuissituatie vertrekt de 18 jarige Rebecca van huis. Ze krijgt contact met Sven, na twee heerlijke weken wordt hun geluk ruw verstoord en verliezen ze elkaar uit het oog.

Rebecca vindt haar thuis in de Top waar ze liefdevol in een pleeggezin wordt opgevangen. Al snel komt ze er achter dat ze een kindje verwacht van Sven. Maar Michael haar pleegbroer toont ook veel belangstelling voor haar maar welk geheim draagt hij met zich mee?

Tijdens mijn werk in de Ichthusboekhandel kreeg ik het boek ‘Rebecca’ van Mirjam Kooijman in handen. Ik las de achterflap en was getriggerd door het verhaal. Ik wilde het boek meteen kopen ook omdat ik de andere, latere boeken van Mirjam ook gelezen en gerecenseerd heb. Het boek bleek een bestelling van een klant en we hadden het ook niet op voorraad in de winkel. Dus heb ik het besteld en met veel verwachting aan begonnen.

Ik vond het een goed geschreven verhaal. Het pakt direct en ik leef met name mee met Rebecca en haar worstelingen. Echter bijna alles wat op de achterflap beschreven wordt gebeurt in de eerste 80 Pagina’s. Dat bracht mij bij de gedachte: wat gaat er nu nog gebeuren? Het maakt toch enerzijds nieuwsgierig hoe het verhaal verder gaat hoewel het wel voorspelbaar blijft.

Desondanks bleef het mijn aandacht vast houden en waren thema’s als geloof, Gods leiding, vasthoudendheid, liefde, vertrouwen en herstel en vergeving heel mooi uitgewerkt. Al met al heb ik genoten van het boek en geef ik m door aan mijn vaste leesgenoten.

Meer recensies van jetleespret