Lichtpunt deel twee in de Waldfriede serie

jetleespret 08 maart 2023
Lichtpunt is het vervolg op Gloriedagen waar ik eerder een korte terugblik op schreef. Om het verhaal goed te kunnen volgen is het nodig om Gloriedagen eerst te lezen alvorens je Lichtpunt leest. Tenzij je spoilers niet erg vindt. Het is een heerlijk, dik boek, wel bijna 1400 pagina’s op mijn ereader. Het heeft interessante verhaallijnen. Het leest heel gemakkelijk weg en ondanks de dikte van het boek blijft het goed te volgen. Je aandacht lijdt gevangen, ik heb het binnen een week uitgelezen. Het verteld over de belevenissen van verpleegkundigen, artsen en patiënten in het ziekenhuis Waldfriede in Berlijn tijdens de jaren dertig van de twintigste eeuw. De opkomst van Hitler en de oprukkende Jodenhaat raakt iedereen in het ziekenhuis en daarbuiten. Het boek kent een langzame opbouw met allerhande ontwikkelingen rondom Lilly de verpleegster. Het boek beslaat drie delen. In de helft van het tweede deel komt de vaart er meer in. De verhaallijn wordt spannender en je weet niet hoe het verhaal verder gaat. Het boek kent een afgeronde verhaallijn en een open verhaallijn, ik kijk uit naar deel drie!

Meer recensies van jetleespret