De bestedeling
Recensie de bestedeling
Toen de auteur mij vroeg zijn nieuwe boek vooruit te lezen en te recenseren wilde ik dat zeker graag doen.
De term bestedeling was mij onbekend maar dat kinderen verkocht werden was me dan wel weer bekend.
We krijgen dan ook een inkijkje in hoe dit werd gedaan, en hoe het verliep en hoe de bestedeling werd behandeld.
Het is schrijnend om te lezen, ik begon me naarmate ik verder las ook vragen te stellen over mijn overgrootmoeder omdat ik weet dat zij als kind weg werd gestuurd toen haar vader overleed.
Ik vind het bizar om te lezen dat kinderen maar ook mensen met een psychische aandoening, gehandicapten en zelfs ouderen geveild werden.
Ik verbaas me over de bedragen, de laagste bieder, het is onmenselijk te noemen.
Regelmatig moest ik het boek even weg leggen om het te kunnen verwerken.
Het komt binnen, wat als ik toen had geleefd?
Ik vind het goed dat hierover een boek geschreven wordt zodat dit niet vergeten wordt, dat zij die dit mee hebben gemaakt niet vergeten worden.
Het boek is echt binnen gekomen bij me, zal me ook zeker wel bij blijven.
Aan de auteur wil ik zeggen: bedankt om dit op te schrijven want we mogen hen die dit moesten doorstaan niet vergeten.
Bedankt dat ik het boek mocht lezen.
Regelmatig moest ik het boek even weg leggen om het te kunnen verwerken.
Het komt binnen, wat als ik toen had geleefd?
Het boek is echt binnen gekomen bij me, zal me ook zeker wel bij blijven.
Bedankt dat ik het boek mocht lezen.