Sleuteldrager boek 3

Johanna Lime 13 januari 2026 Auteur
In dit derde boek, dat is geschreven als een magische thriller met Halfwegen, Mara’s en Kai (fantasy-elementen), is Finlay Reid, rechercheur Moordzaken, als Sleuteldrager zijn sleutel kwijtgeraakt aan zijn nemesis: Damier. Om zijn oude, dode vijand voor eens en altijd te vernietigen, heeft hij de krachten van de sleutel hard nodig, maar hoe krijgt hij hem weer terug?
Finlay krijgt het in dit derde deel van de trilogie nog zwaarder voor zijn kiezen dan in de eerdere boeken. De heftige gebeurtenissen laten hem vreselijk twijfelen aan de gave die hij toch al niet graag wilde hebben.
Op zijn werk wacht hem een beslissing die zijn hele leven op zijn kop zet. Net nu hij begon te wennen aan een leven als rechercheur in Engeland wordt hij weer overgeplaatst naar Schotland. Daar zit iets heel anders achter dan de reden die hem verteld wordt.
Zal het hem lukken om zijn familie en geliefde te beschermen tegen de Mara’s? Zal de Sleuteldrager Damier eindelijk kunnen verslaan in dit laatste deel van de serie?

Dit boek is super spannend, de gebeurtenissen volgen elkaar op zonder dat de personages op adem kunnen komen. Bij het onderzoek naar moorden die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben, komen inzichten naar boven die de boel tot het uiterste uitrekken, als een elastiek dat op springen staat.
Wat mij als lezer ergens in het midden van het verhaal op een moment wel tegenstond, was dat de krachten van de Sleuteldrager erg veel gingen lijken op die van een superheld, iemand waarbij alles altijd maar lukt. Waar bleven de consequenties die gebonden zijn aan het gebruik van zoveel magie? Toen ik verder las, bleek echter dat die beperkende factoren er wel degelijk waren. Het einde van het verhaal werd zo intrigerend, zo spannend, dat ik het achter elkaar uit moest lezen. Ik wilde weten hoe het afliep (en daar had ik best een uur nachtrust voor over). Met dit verhaal heeft Charlotte zich van haar beste kant laten zien, dit is met recht een fantastische magische thriller geworden. Een mooi eind van de trilogie.

Tijdens het lezen denk ik dingen tegen gekomen te zijn die verwijzen naar haar volgende boek, dat terug gaat naar de oorsprong van de sleutel. Ik ben alweer nieuwsgierig gemaakt naar de Dorsairean. Weer een verhaal om naar uit te kijken!

Meer recensies van Johanna Lime