Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Oranje (of Ibiza) is altijd een goed idee!

Jolanda 11 juni 2024
Terwijl heel Nederland uitkijkt naar het EK, denken voetbalvrouwen Shakira, Destiny en Yasmin daar heel anders over. Ze mogen hun mannen in Duitsland tijdens het EK toch amper zien. Destiny boekt daarom een tripje naar Ibiza voor hun drieën maar haar voetballende man is daar helemaal niet blij mee. Ondertussen heeft elk van de drie vriendinnen haar eigen sores: Destiny verlangt wanhopig naar een baby, Shakira droomt van een huwelijk en Yasmin moet alles opgeven voor een verhuizing naar het buitenland.

Persoonlijk geef ik niets om voetbal en ik ben ook gezegend met een gezin waarin niemand uitkijkt naar het EK. Toch vond ik dit voetbalvrouwen-verhaal erg leuk om te lezen. De dames zijn wel wat stereotype neergezet, maar ach, vermakelijk is het allemaal wel. Het is vooral een verhaal over vriendschap, verwachtingen en dromen. Elk hoofdstuk is geschreven vanuit het perspectief van één van de drie vrouwen en het leest lekker weg. Prima vermaak voor als je iets wil lezen wanneer je partner zich achter de tv zet voor een wedstrijd. Of, wanneer je Oranje juist wel wil aanmoedigen, voor tussen de wedstrijden door. Fan of geen fan, Oranje (of Ibiza) is altijd een goed idee!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Jolanda

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?