Mini interview met Cilla en Rolf Borjlind

JolandaH28 JolandaH28
18 mrt 2022

Ter gelegenheid van hun nieuwst roman 'de Samaritaan' was het schrijversechtpaar in de boekhandel van Drachten, Heerenveen en Zwolle. Omdat ik die dag in Heerenveen was wilde ik mijn aangeschafte exemplaar door hen laten signeren.
Het was niet druk zodoende was ik in de gelegenheid een paar vragen te stellen.

Ze zeiden blij te zijn om weer op pad te kunnen na een aantal jaren 'huisarrest' vanwege Corona.

Ik vertelde hen alle voorgaande delen met plezier te hebben gelezen en bovendien de serie Springvloed op Netflix te hebben gevolgd. Ik vroeg wat zij van de serie vonden. Erg goed gedaan, was hun antwoord. Maar wij zijn dan ook van origine scriptschrijvers. Zo zijn we begonnen.

Hoe werkt het om samen een roman te schrijven? vroeg ik. We maken een whiteboard waarop we notities en plots uitschrijven en dat bespreken we dan met elkaar. Inmiddels hebben we meer dan dertig jaar ervaring en het loopt gesmeerd, was hun antwoord.

Met een gesigneerd exemplaar van hun nieuwste roman ging ik weer huiswaarts.
Van de bibliotheek ben ik 'Bevroren Goud' aan het lezen. Ik deel de mening van een aantal onder jullie, het is niet de beste roman uit de serie. Maar wel heel duidelijk een Borljind.
Het gevaar van een goedlopende serie is dat het teveel wordt uitgemolken. Op een gegeven moment is het een keer op. Dan is het tijd om naar nieuwe personages te zoeken.

Meer recensies van JolandaH28