Geweldige serie

Jorita 24 juni 2025
Deze serie per ongeluk begonnen met deel 6, De Uil van Askir. Hierop braaf doorgegaan met deel 1.
Geen straf, want de boeken zijn vlot en verhalend geschreven — en gelukkig vrijwel vrij van taalfouten.

Op deze serie volgt de Godenoorlog en aan het einde van deel 4, bekroop me een gevoel van teleurstelling. Niet vanwege het verhaal, integendeel: je wilt juist verder lezen. Hoe gaat het verder met Havald Roderic en zijn magische zwaard Zielentrekker?

Hou je van magie, andere werelden en avontuurlijke queestes? Dan is dit echt een serie die je zal meeslepen. Naarmate het verhaal vordert, leer je steeds meer over de goden van deze wereld en hun onderlinge strijd. Er zit wat romantiek in, met een scherp randje, maar het stoort niet — het voegt eerder iets toe.

Havald trekt rond met een bonte groep vrienden: sterke karakters, ieder met hun eigen krachten én gebreken. Juist dat maakt het geloofwaardig.

Ik las ergens een recensie die klaagde over de bloemrijke stijl. Klopt — die is er. Maar als je, net als ik, een snelle lezer en echte boekenverslinder bent, dan glijd je daar zo doorheen zonder iets van de essentie te missen.