De kracht van de liefde doorbreekt alle zichtbare én onzichtbare grenzen.
Waar een ritje in de achtbaan al niet toe kan leiden... Het is het begin van een rollercoaster aan emoties over het bijzondere en onvoorstelbare verhaal van Ylja. De geheimen van Sterrenstad wordt ongelooflijk knap beschreven door auteur Reinier Sonneveld.
Ylja woont in Sterrenstad. Een stad waar Russische kosmonauten worden opgeleid voor een reis naar de ruimte. Maar Ylja ontdekt dat er iets vreemds aan de hand is met zijn woonplaats. Het stadje is nergens te vinden, in geen enkele atlas. En dat is niet het enige dat niet klopt. Wanneer zijn vader op een dag zomaar verdwijnt, laat de elfjarige Ylja het er niet bij zitten. Hij gaat op onderzoek uit om antwoorden te krijgen op de vele vragen die hij heeft. Maar hoe meer hij ontdekt, hoe meer nieuwe vragen dit bij hem oproept.
Wat gebeurt hier allemaal? Als lezer wordt je direct vanaf de eerste bladzijde het verhaal ingezogen. Het verhaal speelt zich af in Rusland, begin jaren tachtig. De zoektocht van Ylja wordt zo levendig beschreven, alsof je er zelf middenin zit. Niets is wat het lijkt. Een mooie verpakking kan zomaar een hele andere binnenkant hebben. Mensen waarvan je dacht dat je ze kon vertrouwen, maar die toch zo anders blijken te zijn. Mensen die niets durven te zeggen, omdat je niet weet wie jou aan kan geven. Sommige mensen die zomaar ineens 'verdwijnen'. Op transport naar Siberië. En daar is nog nooit iemand van teruggekeerd. Met dit boek duik je in het verleden van het leven in Rusland. Je leest en leert iets van een totaal ander leven dan wij hier in Nederland gewend zijn.
Ylja's zoektocht naar zijn vader is hartverwarmend. Het is verwarrend, tegenstrijdig en bewonderenswaardig om het mysterie rond de verdwijning van zijn vader te ontrafelen. Ylja ervaart twijfels bij andere mensen, ontdekt dingen die hij niet voor mogelijk heeft gehouden. Zoveel twijfels, dat hij uiteindelijk begint te twijfelen aan zichzelf. Wat is de waarheid als je zelfs jezelf niet meer kunt vertrouwen? Hoe kostbaar is een leven in vrijheid!
Ylja wordt heen en weer geslingerd tussen hoop, vrees en angst. En elke keer vindt hij weer de moed om dóór te gaan, zonder te weten waar dit hem uiteindelijk brengen zal. Een intrigerend verhaal van begin tot eind, dat mij nog lang bij zal blijven.
De geheimen van Sterrenstad is uitgegeven door uitgeverij Lemniscaat.
De geheimen van Sterrenstad is uitgegeven door uitgeverij Lemniscaat.