Een onvergetelijke reis door de tijd
Auteur M.G. Leonard schreef eerder samen met Sam Sedgman de serie dader op het spoor. Samen met Wereldspionnen één van mijn favoriete series. Ook schreef ze het prachtige boek De ijskinderen.
En nu komt zij met een gloednieuwe serie: tijdsleutels. In het eerste deel, op zoek naar het gouden geheim, maken we kennis met de twaalfjarige Sim.
Sim woont samen met zijn moeder, maar nooit lang op dezelfde plek. Wanneer er op een avond ongewenste bezoekers het museum waar zij boven wonen proberen binnen te dringen, wordt het waarom ervan duidelijk. Zijn moeder heeft de gave om met muziek verborgen deuren te openen. Deze geheime deuren kunnen alleen geopend worden door sleutels: mensen die de gave hebben om bepaalde geluiden waar te nemen wanneer zij muziek maken en het geluid en de muziek samenkomen. Door een geheime deur gaan betekent niet alleen dat je naar een andere plek reist, maar je maakt ook een reis door de tijd.
Sim reist samen met zijn moeder en nichtje Callidora af naar Egypte om daar te zoeken naar een tijddeur die hen naar het Oude Egypte brengt. Om het mysterie van de gouden scarabee op te kunnen lossen moeten ze het verdwenen graf van Nefertiti vinden. Maar dat is niet zonder risico's. De gevaarlijke bende van de Raad van Sleutels zit achter hen aan.
Een spannend avontuur door het Egypte van nu én het Oude Egypte begint. Boordevol interessante weetjes over de rijke geschiedenis van het Oude Egypte. Tijdens het lezen van dit verhaal waan je je echt in het Oude Egypte. En wanneer je daar bent merk je ook hoe bepalend de geschiedenis is geweest voor het leven van nu. En hoe wij op onze beurt geschiedenis schrijven voor de toekomst.
Ik ben nu al benieuwd naar het vervolg! Op zoek naar het gouden geheim is zelfstandig te lezen vanaf 9 jaar. Uitgegeven door Uitgeverij De Fontein