Genieten met al je zintuigen...

juf Akkie 20 juni 2025
BOEKENTIP: De schreeuw van de meeuw

Je zult maar het talent hebben om liedjes te kunnen schrijven, muziek te kunnen maken én theatermaker te zijn. Auteurs Inge Besaris en Chris Oelmeijer bedachten samen deze prachtige liedjes die je leest als gedichtjes. Elk lied zit boordevol humor, vriendschap, verwondering en verbeeldingskracht.

Lees over een meeuw met karakter, geluk op je kop, dansen op de golven, dromen met je hoofd in de wolken, omarm de allerliefst opapa van de wereld en ga 's nachts mee naar de waterkant om al die lichtjes te bewonderen.

Wat een geluk voor ons dat Inge en Chris illustrator Donna Kroese hebben gevonden om de illustraties voor dit boek te verzorgen. Donna brengt hiermee niet alleen de dichtverhalen tot leven, maar geeft ook precies de sfeer weer die de liedjes oproepen. Een boek om keer op keer voor te lezen en bij weg te dromen.

Maar er is nog meer. Je kunt niet alleen kijken en lezen in dit boek. De liedjes, gezongen door Inge en Chris zelf, zijn ook allemaal via YouTube, AppleMusic of Spotify te beluisteren. En ik kan je alvast verklappen dat het alleen maar genieten is...

Wist je trouwens dat er ook een theatervoorstelling van de schreeuw van de meeuw te boeken is via Theater Snater?

Het boek de schreeuw van de meeuw is uitgegeven door uitgeverij Lemniscaat en geschikt voor kinderen vanaf zes jaar. Een aanrader!

Meer recensies van juf Akkie