Ai, de biet groeit niet!
Het leven op de boerderij van Boer Boris is een groot feest. Samen met broer Berend en zusje Sam beleeft hij leuke avonturen op en rondom zijn erf. Inmiddels zijn er al zestien prentenboeken verschenen. Ted van Lieshout en Philip Hopman verrassen ons opnieuw. Boer Boris en de bietjes is het zeventiende prentenboek! We herkennen hem meteen in zijn blauwe overall en met rode laarsjes aan zijn voeten. Ook zusje Sam en Berend dragen hun favoriete kleren.
Zodra we het boek openslaan, zien we Boer Boris in bed liggen. Wat is aan de hand? Een mooie vraag, die je aan de kinderen kunt stellen. Verschillende reacties komen los. Boer Boris is niet ziek. Hij heeft verdriet. De biet groeit niet!
Berend en Sam nemen snel een besluit en gaan aan het werk. De bietjes krijgen een verbandje om de stelen en voldoende water. Er worden liedjes gezongen en wormen in de grond gestopt. Kortom… de bietjes worden goed verzorgd. De hele veestapel werkt er aan mee. Gaan de bietjes groeien?
Van begin tot het eind genieten we weer van dit nieuwe avontuur: Boer Boris en de bietjes. Meteen worden we nieuwsgierig. Waarom ligt Boer Boris in zijn bed? Hierna volgt een verhaal op rijm. Een verhaal met humor en waar ieder een rol in heeft gekregen. Zusje Sam zingt liedjes en de schapen brengen wollen dekens. De koeien geven een kusje en de varkens knorren een verhaal voor.
Iedereen is betrokken, we lachen om alles wat ze doen om de bietjes te laten groeien. Samen hopen we op een goede afloop. Gaan de bietjes groeien?
De illustraties van Philip Hopman zijn prachtige kunstwerken. Naast de vertrouwde elementen verwerkt hij er ook steeds wat nieuws in. Deze keer zien we o.a. Sam vier klankschalen bespelen en ontdekken we daar niet de eerste prentenboeken over Boer Boris, waar de varkens het verhaal uit knorren?
De echte Boer Borisfans weten dat het kleine muisje ook bij de familie hoort. Soms is het even zoeken maar op elke illustratie is hij weer te vinden.
Op het eind eet iedereen een lekkere bietenburger. Heel gezond en het is een feest om iedereen zo te zien smullen.
Boer Boris en de bietjes
een verhaal waarvan je op ieder moment geniet