Een feestelijke bundel
Tosca Menten, 25 jaar schrijver! Dat is een feestje waard. Wij mogen dat mee vieren met een nieuwe bundel De reuzenpoffer en andere verhalen.
Ontmoet Joris, Stefan, Gijsje, Jane en Janet Vanderbilt en vele andere in deze dikke bundel. Beleef te gekke, spannende en vrolijke avonturen geschreven door Tosca en geniet van vrolijke, grappige tekeningen van Geert Gratema.
De reuzenpoffer en andere verhalen is een dik boek vol met voorleesverhalen. Er is een selectie gemaakt uit de vele verhalen, die Tosca heeft geschreven. Ze staan in een prachtige bibliografie allemaal genoemd.
Zo volgen we Joris en zijn oom wanneer zij horen dat de koning naar Smikkelen komt. Er moet een speciale poffer voor he komen. Niet alles verloopt vlekkeloos en wanneer op die bewuste dag het deeg niet is gerezen, kan Joris maar een ding doen…
Een naar ding doet ook Joep Moes. Hij wordt flink gepest door Henk Ham. Om indruk te maken op zijn klasgenten gaat hij een weddenschap aan…
In een pot zit een flinke, dikke spin. Durft Henk Ham deze op te eten of gaat Joep Moes dit doen?
Meneer en mevrouw Vanderbilt bedenken een manier om van hun gillende dochters af te komen. Ze halen hiermee zelfs de krant!
Elk verhaal is een avontuur waar je meteen in duikt. Tosca heeft een mooie schrijfstijl waarin fantasie de boventoon viert. We hoeven ons niet af te vragen of het echt kan gebeuren… Ze zorgt er voor dat het spannend blijft tot het eind. Nadat ik enkele bladzijden had voorgelezen, stopte ik. Meteen hoor je de kinderen roepen: ‘Nee, ga door.’ Ze zijn betrokken, zitten echt in het verhaal en willen weten hoe het verder gaat. Er wordt veel gelachen, steeds gebeurt er iets hilarisch.
De illustraties van Geert Gratama sluiten perfect aan. De stijl is bijzonder. Elke prent in het zwartgrijze-wit tint met een kleur accent. De ene keer rood, dan weer groen. Verschillende kleuren komen voorbij. De prenten hebben fijne details en een vleugje humor, dat de aandacht trekt.
We hebben het boek nog niet uit, genieten elke dag weer van een avontuur.
De reuzenpoffer en andere verhalen zorgt voor vele uren voorleesplezier.
Fijn, dat we het feestje op deze manier mee mogen vieren.
Gefeliciteerd Tosca en we hopen dat we nog vele jaren van jouw verhalen mogen genieten.
We hebben het boek nog niet uit, genieten elke dag weer van een avontuur.
De reuzenpoffer en andere verhalen zorgt voor vele uren voorleesplezier.
Fijn, dat we het feestje op deze manier mee mogen vieren.