Advertentie

Op de boerderij van boer Vinson lopen verschillende dieren rond: een ezel, een poes, een haan en een kip. De dieren helpen hem op de boerderij. De ezel trekt de molensteen vooruit, de poes vangt elke dag een muis en de haan kraait iedere ochtend. Maar de kip….. wat kan de kip? Boer Vinson wil de kip verkopen, het is een kip van NIKS vindt hij.
Een kip van Niks is een prachtig verhaal waarin kinderen ontdekken dat iedereen een talent heeft. Vanaf het begin zijn kinderen betrokken bij het lot van de kip. Ze zien haar in de armen van mevrouw Vinson en gaan van haar houden. Net als de andere dieren willen ze niet dat de kip verkocht wordt. De dieren willen de kip helpen en ook de kinderen bedenken oplossingen. Ze weten dat kippen eieren leggen en gelukkig laat de kip van NIKS dit op het eind van het verhaal ook zien. Dit verhaal is een mooie aanleiding voor een kringgesprek om elkaars talenten te zien en te waarderen. Wat is talent en is het nodig om talenten te hebben? Het ene talent zal duidelijk zichtbaar zijn, maar er zijn kinderen, die verborgen talenten hebben. Alle antwoorden zijn goed, het is fijn om hier met kinderen over te filosoferen.
Bij het verhaal Een kip van niks staan warme, kleurrijke illustraties. Ze stralen uit dat het fijn is op de boerderij. De dieren hebben er plezier. De kleur verdwijnt, wanneer de dieren denken aan wat er met de kip kan gebeuren. De kip staat in blauwe cirkels, die geen sfeer uitstralen.
Op het eind zien we een gelukkige kip…. Kukukukulekuu! Hij legt een ei! Een grote witte kip huppelt vrolijk over de pagina.
Een kip van Niks is een prentenboek wat een bijdrage kan leveren bij de sociaal emotionele ontwikkeling van jonge kinderen.

Reacties op: Een kip van Niks

1
Een kip van niks - Zhang Lan
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners