Feest met Pippi
Pippi is 80 jaar! Reden voor een feestje. Vanwege dit jubileum is ‘Pippi is jarig’ opnieuw verschenen. Een vrolijk verhaal van Astrid Lindgren met illustraties van Annet Schaap.
Pippi woont in villa Kakelbont. Met Tommy en Annika beleeft ze heel wat doldwaze avonturen. Nu is ze jarig en dat gaan we vieren!
Tommy en Annika ontvangen een zelfgeschreven uitnodiging en Pippi versiert het hele huis. Van het geld uit hun spaarpot kopen de twee vrienden een mooi cadeau. Waar gaan ze Pippi mee verrassen?
Pippi’s verjaardagfeest wordt een feest met veel lekkers. Ze spelen het spelletje ‘voetje van de vloer’ en gaan naar de zolder om de spoken gedag te zeggen. Spoken zijn er niet, wel staat er een grote zeemanskist.
Met ‘Pippi is jarig’ vieren we haar 80ste verjaardag mee. We genieten van een verhaal vol verrassingen. Bij Pippi kan alles en dat vinden Tommy en Annika fantastisch. Zij zijn heel netjes en braaf. Midden in de keuken staat het paard Kleine Witje en ook meneer Nilsson, de aap spelen een rol in dit avontuur. Aspecten, die bij een verjaardag horen, komen we in het verhaal tegen en zijn heel herkenbaar: uitnodigingen, spelletjes en een tafel vol lekkers.
De verhalen van Pippi zijn tijdloos en humor en spanning wisselen elkaar af. Wanneer de kinderen naar de zolder gaan, worden we nieuwsgierig. Spoken? Die bestaan toch niet? We ontdekken ze niet en Pippi is Pippi! Ze heeft voor alles een verklaring.
Naast de tekst staan veel illustraties van Annet Schaap. Ze zijn kleurrijk en sfeervol. Pippi met haar feesthoed valt direct op. Haar twee vlechten komen er net onderuit. Slingers en ballonnen zorgen voor een feestelijk tintje. Wanneer we Tommy, Annika en Pippi door de keuken zien springen, zorgt dit voor een brede lach op ons gezicht. In Villa Kakelbont kan en mag alles. Pippi zet de boel op stelten.
Pippi is jarig is een feestelijk verhaal om voor te lezen. Geweldig om dit feest met alle kinderen mee te maken.