Ontdek de kriebeldiertjes in de tuin.

Jufelsie Jufelsie
9 mrt 2026

De moeder van Jules heeft een tijdje terug zaadjes in de tuin gestrooid. Af en toe heeft Jules de grond besproeid. De zon verwarmde de aarde. De zaadjes zijn ontkiemd en inmiddels is de tuin in een prachtige bloemenweide veranderd.
Het is mooi weer vandaag. Jules en zijn zusjes spelen bij de bloemenweide. Daar ontdekken ze allerlei kriebelbeestjes. Ga met Jules mee de bloemenweide in en ontdek welke diertjes daar rond vliegen en kruipen.
‘Jules en de kriebelbeestjes’ is een vrolijk verhaal geschreven door Annemie Berebrouckx. Het prentenboek is geschikt voor jonge kinderen. Samen met Jules en zijn zusjes ontdekken we verschillende kriebeldiertjes zoals een vlinder, een rups en een sprinkhaan. Annemie heeft een fijne schrijfstijl. We beleven het avontuur van Jules intens. Van begin tot het eind is de betrokkenheid groot. Wanneer we naar buiten zijn, gaan we nu vaak zelf op zoek naar beestjes. We vinden kleine beestjes en herkennen wat we gehoord hebben. De tekst is op niveau geschreven en we leren nieuwe woorden. De woordenschat wordt op een prettige manier uitgebreid.
Het verhaal is te gebruiken bij thema’s als lente, bloemen, kriebelbeestjes en insecten.
Naast het verhaal heeft Annemie prachtige illustraties getekend. Ze zijn paginagroot en kleurrijk. De fleurige bloemenweide nodigt uit en trekt de aandacht. Wat zijn er veel verschillende bloemen… iedereen wil weten hoe ze heten. Lieveheersbeestjes worden herkend en meteen worden zijn stippen geteld. Bij de bijen komen verhalen los. Het zijn beestjes die zoemen en soms ‘prikken’!
Dat Jules de natuur een warm hart toedraagt weten we inmiddels. Hij stopt de kleine rups even in een potje, zodat Nora deze goed kan bekijken. Even later laat hij de rups weer vrij. Een mooie boodschap die hij iedere lezer meegeeft.
‘Jules en de kriebeldiertjes’ lokt ons naar buiten. Een fijn prentenboek om samen de verrassingen, die de natuur ons geeft te ontdekken. Een aanrader.

Meer recensies van Jufelsie