Een prachtig boek voor urenlang plezier

Jufelsie Jufelsie
8 mrt 2026

Winnie de Poeh wordt 100 jaar. Ter gelegenheid van zijn verjaardag is een prachtig zoekboek verschenen: 100 dingen uit het Honderd Bunderbos.
Winnie is een vriendelijke beer die altijd op zoek is naar honing. Hij woont in het Honderd Bunderbos en heeft een aantal goede vrienden: Knorretje, Teigetje, Konijn, Iejoor, Uil, Kanga en Roe. Janneman Robinson is een vrolijke jongen, die graag rondstruint in het Honderd Bunderbos. Samen met Winnie en zijn vrienden beleeft hij heel veel avonturen. Ze genieten van elk seizoen want steeds opnieuw zijn er verrassingen te ontdekken. Ga je mee?
100 dingen uit het Honderd Bunderbos is een boek van groot formaat. Zodra je het boek openslaat zie je een prachtige plattegrond van het bos. Op deze plattegrond is goed te zien waar iedereen woont. Ook stroomt er een rivier doorheen. Winnie de Poeh stelt zijn vrienden vervolgens voor. Elk vriendje staat met een mooi portret afgebeeld en daar staat een klein tekstblok bij. Je krijgt een goed beeld van ieder vriendje. Je leest waar ze bijvoorbeeld van houden of wat ze graag doen in het Honderd Bunderbos.
Het Honderd Bunderbos is de ideale plek om te spelen en de veranderingen van de natuur te ontdekken. Met het boek doorlopen we de vier seizoenen: lente, zomer, herfst en winter. Van elk seizoen vinden we drie fantastische zoekplaten.
Elke prent is pagina groot. Een kort verhaaltje leidt het seizoen in. We horen wat bij dit seizoen past. In de lente lezen we onder andere dat de knoppen open barsten door het zonlicht en de bloemen bloeien. Bij de zomer zijn de tomaten al zo rood, dat ze door Winnie worden geplukt en in de herfst zijn het niet alleen de bladeren die vallen maar ook regendruppels komen uit de lucht. Ook in de winter hebben de vrienden plezier in het bos. Vooral wanneer er een laag sneeuw ligt…
Elke prent is een lust voor het oog. Ze zijn kleurrijk en sfeervol. Wat is er veel te ontdekken. Winnie de Poeh met zijn rode truitje valt vaak direct op maar ook de andere vrienden vind je terug. Zelfs Janneman Robinson… maar die is wel heel goed verstopt!
Door samen de plaat te verkennen en de plaatjes te benoemen vergroten kinderen hun woordenschat. Ze willen vertellen wat ze zien en dit lokt mooie gesprekken uit. Er worden wortels of vissen geteld en voorzetsels worden geoefend. Elke prent inspireert en er zijn tal van activiteiten te bedenken.
Onderaan de bladzijde staan opdrachten: wie of wat zit waar verstopt? Het zijn leuke uitdagingen en je ontdekt weer een ander prachtig detail. Lukt het niet om het detail te vinden dan staan achter in het boek de oplossingen.
Met het 100 dingen uit het Honderd Bunderbos leer je de seizoenen kennen en ontdek je verrassingen die de natuur ons geeft.
Vier het feest van Winnie de Poeh mee in het Honderd Bunderbos?
Dit feest kan lang duren en is zoveel te ontdekken in dit zoekboek!

Meer recensies van Jufelsie