Pak 'm!
Ben je er klaar voor? Daar komt ie… Pak ‘m!
Rennen en springen, draaien en dollen.
Daar gaat de bal, zie je ‘m rollen?
Op het strand speelt een meisje met haar hond. Ze schopt een rode bal voor hem weg… Pak ‘m! De hond rent achter de bal aan. De bal rolt en stuitert verder en onder tussen rennen steeds meer honden achter de bal aan.
Volg de honden door het park, de stad, het bos en de duinen. Op zoek naar de rode bal!
Pak ‘m! is een vrolijk prentenboek voor jonge kinderen. De omslag verklapt al mooi de hoofdlijn van het verhaal. De honden rennen achter een rode bal aan.
Jenny Bloomfield heeft de tekst op rijm geschreven. Dit is heerlijk om voor te lezen. De rode bal trekt vanaf het begin de aandacht en wordt door ons gevolgd. Zo passeren we verschillende plekken. Van strand naar de stad, door het water via het bos weer naar het strand. Het verhaal eindigt op dezelfde plek als waar het begon. Heel origineel. Je kunt dan ook weer bij pagina één van het boek beginnen met voorlezen.
De prachtige illustraties spelen een belangrijke rol bij. Ze zijn kleurrijk en sluiten perfect aan. We komen op verschillende plekken, kijken daar rond en ontdekken grappige details. In het museum rennen de honden rakelings voorbij twee kunstwerken. Vervolgens komen ze op een platform terecht dat omhoog getakeld wordt. Hierna draaien we het boek een kwartslag. De honden rennen namelijk van de bovenste etage naar beneden en springen van de laatste tree om weer verder te gaan. Zo blijft de aandacht bij het verhaal.
De groep honden wordt steeds groter. Wat zijn er veel verschillende rassen… wel 30 verschillende hondenrassen zijn afgebeeld. Ze worden herkend. ‘Zo’n hond hebben wij ook’ roept een van de kinderen. Wanneer ze de hond met wieltjes zien, komen meer reacties los en volgt er een mooi kringgesprek.
Pak ‘m! ligt nu in onze leeshoek en zorgt voor veel kijk – en leesplezier. Een aanrader.