Ontdek de Melkweg met Sam en Julia

Jufelsie Jufelsie
16 mrt 2026

Sam en Julia zijn beste vrienden en delen alles samen. Ze beleven samen heel wat avonturen in en rond het Muizenhuis. Sam en Julia – Sterrenbeelden is een nieuw deel van een serie boeken die gebaseerd zijn op de tv serie Het Muizenhuis. Eerder verschenen: Sam en Julia – Superverstoppertje en Sam en Julia – De kaassterren.
In Sam en Julia – Sterrenbeelden ontdekken we dat Julia van een ver eiland komt en sinds kort in het Muizenhuis woont. Door een nachtelijk geluid heeft ze slecht geslapen. Samen met Sam en haar moeder gaat ze onderzoeken waar het geluid vandaan komt. Op het dakterras ontmoeten ze mevrouw Kosmos die naar de sterren kijkt. Julia mag ook even door de telescoop kijken en ziet onder andere de maan en het sterrenbeeld de Grote Snuit. Terwijl ze naar bed gaat laat ze vallen dat ze graag nog eens de sterrenhemel van haar eiland wil zien. Sam bedenkt een plan en verrast hier Julia mee.
Met Sam en Julie genieten we wederom van een mooi avontuur. Met dit verhaal maken de kinderen kennis met de Melkweg en ontdekken ze dat een groep sterren een sterrenbeeld weergeeft. Het is een mooie inleiding om een gesprek met de kinderen te houden over sterrenbeelden.
Het Muizenhuis is bedacht door Karina Schaapman en bevindt zich in Amsterdam.
Het avontuur is mooi geschreven en de woordenschat wordt uitgebreid met o.a. dakterras, telescoop en hemelkaart.
Bij het verhaal staan mooie beelden die aansluiten bij de tekst. We proeven de sfeer en zijn vanaf het begin betrokken bij dit nieuwe avontuur.
Sam en Julia – Sterrenbeelden voegen we toe aan de andere twee delen. We zijn benieuwd naar het volgende verhaal. De twee vrienden zullen vast meer van hun avonturen met ons willen delen.

Meer recensies van Jufelsie