Een telboek.....één recensie
In mijn rekenhoek liggen verschillende telboeken. Ze zijn favoriet. Mijn kleuters pakken ze graag en tellen aan de hand van vrolijke afbeeldingen van één tot tien. De nieuwste aanwinst is Het nummer één telboek van Caspar Salmon. Dit boek is bijzonder. In dit boek tellen we uitsluitend tot één. Dat is een afspraak!
Op de eerste bladzijde worden we vrolijk welkom geheten. HALLO DAAR! Daarna worden we uitgenodigd om mee te doen. We gaan tellen en beginnen heel makkelijk. Eerst één appel, daarna één olifant. Op elke bladzijde krijgen we te horen wat we gaan tellen maar alles wordt tot één geteld!
Het nummer één telboek is een vrolijk boek met een grappige ondertoon. Casper geeft de kleuters telopdrachten. Hij daagt ze uit en maakt ze enthousiast. Alles wordt tot één geteld. Soms zien we meerdere afbeeldingen op een bladzijde staan en denken we dat we die mogen tellen. Helaas, hij lokt het uit maar geeft er een mooie twist aan… alles wordt geteld tot één! Stiekem leren de kinderen voorwerpen tellen van één tot tien. Ze moeten goed luisteren en kijken. Er is een verbinding tussen de verteller en de kleuters. Ze blijven betrokken, worden uitgedaagd en ontvangen complimenten. De mooie illustraties van Matt Hunt dragen hier ook aan bij. Grappige tekeningen in felle kleuren die een geweldige aantrekkingskracht hebben op kinderen. Een vlieg in de soep, een eend op rolschaatsen en een regenworm, die verkleed is. We hebben de grootste lol.
Op het eind horen we de laatste uitdaging…. Hoeveel goudvissen zien we? Gaan we dan toch verder leren tellen?
Het nummer één telboek dat ieder kind leert tellen en zeker een plekje verdiend in jouw rekenhoek.