Advertentie

Wat een mooi en warm verhaal is Max Megavoet. In dit boek maken kinderen kennis met de kleine Max. Een flinke babygorilla, helemaal perfect met grote voeten. In zijn kinderjaren is hij dol op zijn voeten, tot hij ouder wordt. Dan vindt Max zijn voeten stom en zitten ze hem in de weg.
Op een dag speelt hij met zijn vriend Rex. De vrienden hebben veel plezier en besluiten naar het bos te gaan. Plotseling gaat het regenen. Rex is bang in het bos en wil terug naar huis. Maar welke kant moeten ze op?
Dan vindt Max zijn voetafdrukken. Die zijn na de regenbui nog goed te zien!
Max Megavoet is een heerlijk verhaal om voor te lezen in de klas of samen op de bank. Vanaf het begin zijn de kinderen verliefd op Max. Met zijn kleine pretoogjes kijkt hij de jonge lezertjes aan. De kinderen zijn betrokken bij hem en voelen zijn onzekerheid over zijn voeten. Ze begrijpen wel, dat hij ze niet fijn vindt maar blijven er niet te lang stil bij staan. Tijdens een kringgesprek komt naar voren dat iedereen er anders uit ziet en dat je toch goede vrienden kunt zijn. Dan blijkt ook dat het soms handig is dat iemand groter of kleiner is. Aan het eind van het verhaal zijn ze verrast. De grote voeten hebben een afdruk laten staan in het zand. Deze voetafdrukken brengen Max en Rex terug naar huis.
Max Megavoet is prachtig geïllustreerd. Ze zijn lekker groot en hebben iets vrolijks. De kinderen kijken als eerste naar Max. Aan zijn gezicht kunnen ze zijn gevoel aflezen.
De kinderen in mijn klas hebben Max in hun hart gesloten. Wil jij ook kennismaken met Max Megavoet?

Reacties op: Max Megavoet

1
Max Megavoet - Bonnie Grubman
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners