Advertentie

Bij sommige boeken word je direct meegezogen in een verhaal. Bij Schaduwkoningin word je eerst bedwelmd door het overaanbod aan prachtige beschrijvingen van de setting van dit boek. Door deze uitgebreide uiteenzetting was ik verplicht om sommige delen van mijn pagina’s, nog een keer te herlezen om mee op de vlucht te zijn met de personages van het boek.

Dit is beslist een boek dat je meer dan 1 keer moet lezen om alle details uit het boek te kunnen halen. Maar met zijn 563 bladzijden is dit voor lezers met een lange TBR-lijst waarschijnlijk onmogelijk.

De hoofdstukken omvatten heel wat pagina’s en het duurt soms een poosje vooraleer je teruggebracht wordt naar de kern van het verhaal. Ik schrijf het boek zeker niet af, want als regisseur van een film kan je hier heel wat mee. Maar het is een stijl van lezen die voor mij heel wat moeite en tijd kostte.

Voor de kaft van het boek werd gekozen voor een prachtige coverfoto. Deze geeft nog niks prijs over de clou van het verhaal, maar wekt wel jouw nieuwsgierigheid op.

In deze high fantasy roman speelt Nive de hoofdrol. Zij is een riviernimf. Samen met Nakisa gaan ze op de vlucht voor Isinger. Hij is de veldheer die duisternis brengt over alle lagen van de Valta.

Nive is uit een eerste veldslag kunnen ontsnappen als enige overlevende, maar haar dorp werd volledig verwoest. De riviernimf vluchtte op zoek naar hulp. Langs haar vluchtroute waren Nakisa en haar familie, de riviernimfen die zich over Nive gingen ontfermen en ze dacht dat ze terug veilig was. Maar ook hier in dit dorp kon Isinger zijn slag slaan en moesten Nive en nu ook Nakisa terug op zoek naar bescherming. Een vlucht naar hogere sferen, via poelen, rivieren, boomnimfgronden, slingerplanten en tal van bloemengordijnen, al zwemmend tussen bomen, meegenomen door zweefmeren, constant achternagezeten door morgers.

Tijdens die vlucht kreeg Nive geheime informatie te horen tussen de duistere God en zijn beul Fellkra. Door deze info werd het haar missie, om de kern van de Valta te bereiken en dit geheim prijs te geven aan de leiders van de Orde.

De tocht die hierop volgt was niet zonder tegenslagen, heel veel geruzie en misverstanden.

Het wordt heel spannend om te weten of Nive en Nakisa het halen tot aan de Licht-Val en als de duisternis hen niet inhaalt.

Wordt de citadel het einde van hun reis of ontstaat hier een nieuw verhaal?

Reacties op: Dit is een boek dat je meer dan 1 keer moet lezen om alle details uit het verhaal te halen.

43
Schaduwkoningin - Garvin Pouw
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker