Grappig en vertederend
Wat hield ik van dit boek. Van Agneta die de sleur en de vanzelfsprekendheid die ze voor haar man en jongvolwassen kinderen is, durft achter zich laten. Van Agneta die eindelijk tijdelijk voor zichzelf kiest. Eerst met een klein hartje en daarna steeds meer met een volmondig ja. Hoe ze de zeilen van haar boot zelf hijst. Hoe ze vanuit stilstand gaat dansen, gaat proeven van het leven. Oke, ze hoefde niet van alles te proeven op haar pad .. . Ik heb haar wanhoop gevoeld, haar opstand gesupportered, met haar gelachen en stilletjes met haar gehuild. En ik voelde elke bladzijde een beetje meer sympathie voor de grillen en grollen van de reden van haar au-pairopdracht.
Net zo vaak liep het water me in de mond tijdens het lezen van dit boek. Ik kreeg zin in brioches met frambozenjam, amandelcroissants, chocoladecrème-eclairs, mini-tarte-tatins en zoveel meer. De woorden en zinnen pakten me in. De levenswijsheden raakten me tijdens dit verhaal. Eentje zelfs in het bijzonder ~ Ik moet angst met moed overwinnen. Anders sta ik de rest van mijn leven stil ~
Een humoristisch verhaal dat een verfilming waard is over het durven doorbreken van de sleur en je eigen leven in handen nemen. Over liefde voor het leven. En over langzaam vergeten..