Bijzondere roman
Het laatste boek dat ik las in maart. Dit boek komt zo dicht bij hoe iemand met migraine het voelt dat ik even de tijd nodig had om dit boek te laten zakken en de juiste woorden te vinden. Want deze roman raakt. Niet alleen de impact van migraine op het leven, maar ook de impact van de tussentijd - de tijd tussen gezond voelen en de volgende migraine. De kleine subtiele signalen die je laten weten dat de volgende helse periode weer in aantocht is. Dit boek schuurt als je weet hoe migraine dat waar je zo lang naar uitkeek kan verwoesten met een simpele weerkaatsing van licht in je ooghoek - of welke andere trigger dan ook. Dan lees je deze roman vanuit een ander oogpunt : je begrijpt de totale toewijding van het hoofdpersonage om naar herkenning te zoeken bij een bekend schrijfster uit de geschiedenis. Zoekend naar kleine aanwijzingen dat migraine ook grote personen kan raken. Dat ook zij niet minzaam ondergingen en het konden verstoppen maar ook de tekenen van migraines vertoonden via afbeeldingen of brieven. Een levenswerk maken van een zoektocht.. . Tussen elk hoofdstuk staan stukjes over beroemde schrijfsters voor wie migraine in hun werk voorkwam. Enerzijds begrijpbaar door de scriptie van het hoofdpersonage hierrond maar anderzijds trokken ze me soms uit de fictie. Een bijzondere roman.