Informatief
Dit boek leerde me weetjes. Soms (veel) wetenschappelijke termen die iets minder vlot lezen, maar soms ook veel praktische tips. Wist je dat je brein pas ´volwassen´ is bij 25 a 27 jaar? Wist je dat angst positief is zolang het niet te groot is? Wist je dat ons brein verbonden is met onze darmen? Wist je dat wij in de hedendaagse tijd aan zoveel prikkels blootgesteld worden? Wist je dat voedsel, beweging, meditatie zo goed zijn voor je brein en dus ook voor je lichaam? .. Dit boek doet me momenteel iets bewuster naar mijn instagram gebruik kijken. Maar ook weer bewuster ademen (hartcoherentie wordt ook besproken in dit boek). Bewust worden is altijd de eerste stap naar veranderingen. Dat wordt in dit boek heel goed benadrukt. Maar met alleen erover te lezen ben je er nog niet. Daarom neemt het laatste deel van het boek je 10 weken bij de hand om elke dag van elke week bewuster te worden in 1 topic in de hoop na 10 weken minder overprikkeld te zijn. (En daarna kun je cursussen bij de auteur volgen). Een interessant boek over brein en overprikkeling (aanpakken).