Mooie historische roman

Ka8leen 21 juni 2025
Een historische roman die me een paar keer naar de gsm deed grijpen op zoek naar informatie rond de geschiedenis van Taiwan. Ook geografisch kijken. En te midden daarvan wordt een liefdesverhaal verteld. Een verhaal over eer en kant kiezen. Over wat oorlog met jonge mensen en gezinnen doet. Over de verwoestende gevolgen. Over kwijt raken. Over een ander waardevol leven kiezen en toch de verloren liefde nooit meer loslaten in je hart. Maar ook over hoe toevallige ontmoetingen in het leven soms iets betekenen en soms alleen verloren gaan. Het verhaal van Suchi start in het verleden en loopt vooruit. Het verhaal van Haiwen start in het heden en loopt achteruit. Soms is dit wat verwarrend, zeker wanneer de tijden elkaar kruisen en je wat je al las meeneemt in terugkeren in het verleden. Als je daar doorheen kijkt, is dit een hele mooi historische roman in een land waar die geschiedenis op vandaag nog steeds actueel is en zijn sporen heeft nagelaten.

Meer recensies van Ka8leen