Een boek vol groene hoop

Ka8leen Ka8leen
26 mrt 2024

160 pagina´s. 160 pagina´s die je in een rustige schrijfstijl en met rustige illustraties zicht en hoop op de toekomst geven wat betreft klimaat, duurzaamheid, robots (overal), .. . Een groene toekomst vooral. Groen zoals de cover en de letters en de illustraties. Een overzicht van alles wat we nu al doen voor het klimaat en wat er nog allemaal moet gebeuren en welke uitvindingen hiervoor gedaan worden. Een boek vol positiviteit in een wereld van negativiteit en angst. Niet ´Wat gaat er allemaal mis?´ maar ´Wat kunnen we doen? Wat doen we al? En wat zullen we nog moeten doen?´. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een eenvoudige quiz (met antwoorden achteraan) zodat je nog even herinnerd wordt aan alles wat je las en weer opgefrist door kan naar het volgende hoofdstuk. Ik droom vanaf nu van een parabolische ruimtereis. Een heel mooi boek om onze jongeren hoop te geven dat het allemaal goed komt met de wereld, al mistte ik daarom soms de ´maar´ kantjes want eerlijk is eerlijk, die zijn er ook. Zo zijn elektrische auto´s bij aanmaak heel erg vervuilend voor ons milieu en niet alleen maar positief. Er is nog veel werk aan de winkel en zolang we de volgende generatie positief maar kritisch houden komt het goed.

Meer recensies van Ka8leen