Advertentie

Marlen Visser is auteur en schrijfcoach. Ze schreef Stem dat genomineerd werd voor de Schaduwprijs en Meesterdeal. Verder schreef ze een luisterserie voor Storytel Original genaamd Latte Macchiato. Een vijftiental korte verhalen verschenen in verhalenbundels.
Als schrijfcoach geeft Marlen Visser workshops creatief schrijven en organiseert zij schrijfweken in zowel Nederland als Frankrijk.
Ze is medeoprichter van het schrijverscollectief Moordwijven.

Vierschoten is een klein dorp met maar één postcode. Het hele dorp staat op zijn kop als daar de hoofdprijs van de Postcodeloterij op valt. Evy Benders is journalist bij een regionaal dagblad en grijpt haar kans om hierover een artikel te schrijven. Ze gaat een paar dagen bij haar oom in Vierschoten logeren om de bewoners, winnaars en verliezers, te kunnen interviewen over de hoofdprijs. Tijdens deze interviews komt ze erachter dat er achter de schermen van alles speelt in het dorp. Er worden dingen verzwegen, dingen die zich in het verleden hebben afgespeeld en nog steeds een rol spelen in het dorp. De bewoners waarschuwen Evy om zich niet met deze zaken te bemoeien maar Evy bijt zich vast in deze zaak om de waarheid boven tafel te krijgen.

Marlen Visser trekt je vanaf het begin direct in het verhaal en in het dorpje Vierschoten. Haar toegankelijke schrijfstijl en het originele onderwerp, hoofdprijs van de Postcodeloterij, zijn een genot om te lezen. Evy wroet in de levens van de bewoners totdat de geheimen boven tafel komen. Een krachtige dame die zich niet laat tegenhouden door wie dan ook.
De omgeving en de personages zie je voor je. Het is goed voor te stellen hoe het in het dorpje aan toe gaat: de roddels en het gekletst. Wat doet het met de winnaars en de verliezers? Dit wordt goed uitgediept door Visser.
Het verhaal grijpt je steeds steviger vast en de spanning loopt verder op. Op enig moment denk je te weten wie de dader is van het drama uit het verleden. Wat een verrassing als alles anders blijkt te zijn. Het einde is werkelijk verbluffend en grijpt je bij je strot.
De opbouw van het verhaal zit goed in elkaar, het is zo moeilijk om het boek even aan de kant te leggen.
Noodlot is een intrigerende thriller met een WTF einde, een verhaal over winnen en verliezen.Reacties op: Een lot uit de loterij: winnen of verliezen?

22
Noodlot - Marlen Visser
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners