Een tot boek geworden Comic film vol snelle actie!

Karin K. 10 mei 2025
Ik mocht dit boek lezen voor de leesclub van Thrillerlezers!

‘Lieve schat, ik moet bij je weg...’
Het is het begin van Alexander Olbrechts nieuwe pulp noir actiethriller. Een cocktail van John Wick, Sin City en Deadpool…

Alexander schrijft boeken in meerdere genres. Dit is zijn eerste actie thriller, en wat voor één… Een mooi boek met sprayd edges en open spine. Binnenin de mijne staat nog een persoonlijke boodschap geschreven waarin Alexander me uitnodigt in zijn ‘crazy wereld.’

Het boek is inderdaad één en al 'crazy' rauwe actie: Super schurken en super helden, de scheidslijn vervaagd, en het hele verhaal gaat ook heel erg snel. Sommige scènes zijn behoorlijk heftig. Alexander eigen en ik kan dat best aan, al hebben enkele daarvan een wat grof (maar wel passend) taalgebruik.

Laat ik heel eerlijk zijn… het is niet helemaal mijn 'soort' boek (door de vele acie), maar dat geeft helemaal niks (en laat ik hier ook niet meewegen) want het boek zit gewoon enorm goed in elkaar!

Na de felle actie in het begin komt er een wat rustiger periode waarin personages als De Staatsman, De Concubine, De Matriarch en Tech-guy, naast de Vergruizer, meer diepte krijgen en je ook de motivatie van laatstgenoemde leert kennen. Ze zullen je blijven bezighouden tot aan de allerlaatste blz want wees gerust… na het wat rustige intermezzo komt er weer een dot actie voorbij. De lezer is werkelijk geen moment rust vergund.
Denk je eindelijk te weten hoe of het zit? Alexander laat je nogmaals verrassen! Mij in ieder geval wel, ik werd omver geblazen en heb er van genoten!

Mooie afwisseling zijn trouwens de spreuken van Sun Tzu uit The Art of War, die hier perfect in passen.

Door de vlotte schrijfstijl en de vele actie leest dit boek werkelijk als een trein. Wellicht niet voor (hele) tere zieltjes maar een must voor wie dol is op snelle verhalen die doen denken aan een tot boek geworden Comic film.

4 vette sterren.

Meer recensies van Karin K.