Boven de wolken
Mijn ervaring:
Wat was ik blij verrast dat ik het nieuwste boek van Jenny Colgan mocht gaan lezen. Dit omdat ik zo genoten heb van haar eerdere heerlijke series. Hierdoor blijft ze een favoriet voor mij.
Toen ik ‘Boven de wolken’ begon te lezen merkte ik dat het even duurde voordat het verhaal mij pakte en of ik het niet begreep wat er werd besproken. Het was meer een lange samenvatting over het leven van de hoofdpersonage. Voor mij begon het verhaal pas echt in het tweede gedeelte van het boek en hier was ik enorm blij mee.
De gesprekken die werden gevoerd in dit verhaal bevatte leuke humor, en sommige dieren in dit boek zorgden voor wat extra vermaak, met name Barbara de kip en Frances de geit!
In het begin van dit boek wacht piloot Morag om erachter te komen of ze weer fit zal worden om te vliegen nadat zich een zwaar incident heeft plaatsgevonden.
Vliegen is wat ze dromend doet en ze had grote ambities en wilde met grotere vliegtuigen langere uren maken.
Wanneer ze klaar is om weer te gaan starten, krijgt ze een telefoontje van de vriendin van haar opa dat de gezondheid van haar grootvader achteruit gaat, en dat ze nodig is om het bedrijf van haar opa een paar weken draaiende te houden. Haar opa wilde haar al veel eerder bij hem hebben, om samen te vliegen, maar gezien haar andere plannen zou dat niet gebeuren. Nu gaat ze naar haar opa en wat er tijdens deze weken gebeurt, zal Morags leven veranderen van wat ze dacht nodig te hebben of eigenlijk ook weer niet…
Tijdens een storm moet Morag een noodlanding maken op een klein eiland met één bewoner. Daar ontmoet ze Gregor, de chagrijnige inwonen. Gregor, die absoluut niet op zoek is naar gezelschap.
Gestrand zijn op dit eiland zonder stroom geeft Morag de tijd om na te denken over wat echt belangrijk voor haar is.
Na het eerste, te langdradige, gedeelte ervaarde ik de rest van het verhaal als de fijne en vertrouwde schrijfstijl van Colgan, zoals ik van Colgan gewend ben.
Jammer dat dit verhaal mij niet zo heeft gepakt maar zoals ik bovenaan al heb geschreven blijft Jenny Colgan favoriet, en zal ik haar volgende boek zeker ook gaan lezen.
Mijn waardering:
⭐️⭐️⭐️✨