De brief van tante Rosy

Van Uitgeverij Marmer mocht ik het boek 'De brief van tante Rosy', geschreven door Mariette Middelbeek lezen, en wat heb ik mij in een mooi verhaal mogen verdiepen. Het was genieten en dus ook een dikke aanrader om dit boek te gaan lezen.

Mijn ervaring:
Tja, je zal het Amsterdamse drukke leven, waar je van houdt, maar gewend zijn en dan tijdelijk in het huis van je overleden tante komen te wonen. Een huis in Zeeland, in een veel te rustig, saai dorp, vindt Stefanie. Stefanie overkomt dat. Ze heeft het verdrietige nieuws gekregen dat haar lieve tante Rosy is overleden en erft haar huis, een stuk grond, waar een aantal paarden en een ezel verblijven, en een boekwinkel. Een boekwinkel die zeer speciaal is voor de buurtbewoners.

Stefanie leert ze allemaal kennen, waaronder ook de zeer lieve buurman van haar tante. Ze houdt hem een beetje in de gaten, net zoals haar tante altijd deed.

De cover past erg mooi bij het verhaal. Het boekenwinkeltje van tante Rosy, waar Stefanie nieuwe mensen leert kennen en zeer oude brieven vindt en op onderzoek uitgaat.

Wat heb ik genoten van dit verhaal van Mariƫtte Middelbeek. Dit verhaal met humor, verdrietige maar ook zeer mooie momenten heeft mij doen lachen en huilen. Alle personages hebben een mooie rol in dit verhaal en het is mooi om te lezen hoe Stefanie met ieder van hen een speciale band krijgt. Middelbeek heeft met haar levendige, fijne, vlotte schrijfstijl een mooi verhaal met diepgang neer weten te zetten.

Dank aan Uitgeverij Marmer voor het recensie-exemplaar.

Meer recensies van Karin van der Lee