Een heerlijke feelgood van Rebecca Raisin

Mijn ervaring:
Binnen een aantal minuten verandert Rosies geplande, helemaal op orde leven, in een nachtmerrie. Ze is getrouwd en heeft een baan als chef-kok, maar wanneer ze in de nacht, op haar verjaardag, thuis komt en ziet dat haar man haar gaat verlaten, stort het allemaal als een kaartenhuis in elkaar.

Rosie houdt van routine en regelmaat. Alles is gepland en onder controle, zo heeft ze het, het liefst. Is ze echt niet spontaan genoeg, een koude kikker en hetzelfde als haar vader?, zoals Callum haar meedeelt?

Ze heeft haar man de deur gewezen wanneer hij haar voor dit alles beschuldigt, en heeft iets nodig om haar pijn te laten verzachten en dat doet ze.
Rosie zet hem op een drinken, en wanneer ze de volgende dag wakker wordt door de deurbel, komt ze erachter dat ze de nieuwe eigenaar is van een felroze reisbus, genaamd Poppy. Wat heeft ze gedaan? En hoort de vriendelijke man aan die haar de reisbus komt brengen. Ze belooft zichzelf om voor Poppy te gaan zorgen en besluit haar leven te veranderen. Ze neemt ontslag en besluit te gaan reizen en daarbij haar reizende theewinkel, Poppy, te gebruiken.

Om informatie in te winnen schrijft Rosie via een online site met Oliver, die ook graag rondtrekt. Ze heeft enorm veel aan het advies van hem, en doordat ze elkaar vaak online spreken, krijgt ze gevoelens voor deze man.

De twee personages die ze ontmoet, zijn Aria, een geweldige, lieve excentrieke jonge dame die meteen Rosie's vriendin wordt, en Max, die meteen met Rosie botst. Met deze twee personen beleeft Rosie veel lol, avontuur en ze helpen haar zich opnieuw te ontdekken.

Dit verhaal is grappig, romantisch, hartverwarmend en geweldig om te lezen. Het was heerlijk om mee op reis te gaan met Rosie, en meerdere malen moest ik hardop lachen waardoor ik bleef lezen. Rebecca Raisin heeft deze luchtige feelgood met haar erg fijne schrijfstijl mooi geschreven.

Mijn waardering:

Verschijningsdatum: 12 juli 2023
Pagina’s paperback: 288
EAN: 9789402712971
EAN Ebook: 9789402769005

In ruil voor mijn eerlijke mening heb ik het recensie-exemplaar ontvangen. Waarvoor dank aan HarperCollins Publishers.

Meer recensies van Karin van der Lee