AdvertentieOnzichtbaar is een autobiografisch boek met als thema sexueel misbruik bij een jong kind. Over het volwassen worden, worstelen met het trauma, op zoek naar geluk. Het leren beseffen dat je slachtoffer bent geworden en géén dader.

Angelique krijgt daarnaast de diagnose fybromyalogie en is ongewenst kinderloos.
In het boek worden er geen doekjes omheen gewonden. " het is zoals het is". Af en toe bezorgde mij dat een brok in de keel of een gevoel van walging.
Toch is het geen zwaarmoedig boek. Voor mij overduidelijk dat Angelique een vechtersbaas is met een positieve kijk op de wereld. Ik zeg respect!. Het kunnen delen van zo iets persoonlijks heeft er voor gezorgd dat zoals Angelique het zelf zegt "ze uit de kast is gekomen". Als lezer krijg je naast Angelique haar verhaal ook achtergrondfeiten over sexueel misbruik. Ikzelf vind dit zeker een aanvulling. Een belangrijke boodschap is dat we moeten durven vragen en doorvragen als er enige twijfel is. Ten tweede het heel belangrijk is om kinderen tijdig in te lichten. Hierdoor kan misbruik eerder herkent worden.

Een boek met een boodschap. Ik, als lezer, kan me voorstellen dat lotgenoten hier veel steun aan kunnen hebben.

Reacties op: boek met boodschap

7
Onzichtbaar - Angelique Rijk
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners