Retour Parijs: als kleuren of zelfs je leven vervagen...

Karine De Gendt Karine De Gendt
29 mrt 2021

Retour Parijs trekt je in het leven van Christine, een bekende kunstenares. Christine worstelt tussen het heden en verleden en zeker wanneer ze Jacques na zovele jaren terug ontmoet in Parijs. De liefde van haar leven! Kan deze liefde Christines inspiratieloos bestaan oplossen? Gaat Christine terug leven voor haar schilderijen?

Anne Teunis trekt je onmiddellijk in het verhaal. Korte zinnen, korte hoofdstukken doet de lezer verlangen om het volgende hoofdstuk te lezen. Haar schrijfstijl is zeer aangenaam, net voldoende details om er de juiste beelden bij te bedenken maar niet teveel details zodat je dicht bij de verhaallijn blijft. Ze weet dus de aandacht van de lezer te behouden.

Als slot citeer ik graag een paar zinnen uit Retour Parijs, Anne Theunis, die me in het bijzonder zijn bijgebleven:
⭐️ “Lief mens, ga leven. Dat kwasten komt wel weer een keertje.”
⭐️ “Waarvoor we allemaal bestemd zijn: liefde, vrede en vrijheid.”

Besluit: “Retour Parijs” is een pageturner van formaat! Op zoek naar een ontspannend boek dat je misschien wel even doet reflecteren over je leven maar je vooral meeneemt in het leven van Christine, een beroemde kunstenares? Niet alleen zet Anne Teunis je meteen middenin het verhaal ze doet je ook wegdromen van de Parijse sfeer. De korte hoofdstukken zorgen er zelfs voor dat geen tijd hebben om te lezen geen excuus meer mag zijn. Ren naar je boekhandel!

Meer recensies van Karine De Gendt