Weer een mooie Eyewitness-thriller
Prachtig vervolg op 'Bloedband', ook al kun je de boeken prima los van elkaar lezen.
Ik heb weer bijzonder genoten van de stuntelige Joop Hamelink die door zijn vlijmscherpe, oude vader wordt gestuurd. De vader is toch wel een beetje de ster in dit verhaal. Hij jaagt zijn zoon soms op de kast, terwijl deze er stiekem toch ook weer van geniet.
Het is een thriller met roman elementen. De actie wordt afgewisseld met huiselijke tafereeltjes, waarbij de koffie, koekjes, borrels en zoutjes op tafel komen terwijl speurder Joop de zaak bespreekt met zijn bejaarde ouders. Tijdens deze gesprekken wordt Joop, begin vijftig inmiddels, iedere keer weer een beetje het kind, als zijn ouders hem corrigeren en plagen omdat hij dingen onhandig heeft aangepakt.
Prachtig boek met mooie sfeertekeningen. Er passeren weer veel bekende locaties en iedereen die bekend is in Zeeuws-Vlaanderen kan zo met de speurders meereizen terwijl hij/zij de straten en gebouwen zo voor zich ziet.
Ik kijk met spanning uit naar de nieuwe avonturen van Joop Hamelink en zijn bejaarde ouders.