Advertentie

Het nieuwe boek “Zwijg” van Mel Wallis de Vries ziet er weer prachtig uit.
De foto op de cover nodigt uit om te gaan lezen en de kleurige zijkant met een bandje maken het af. En ook aan de opmaak binnen in het boek is veel zorg besteed. De pagina’s met whatsapp berichten en politieverslagen zijn speels en aantrekkelijk opgemaakt. Het boek wordt verteld vanuit Sarah, één van de meisjes van het vriendinnengroepje dat verder bestaat uit Jamie, Fee en Alyssa. Tijdens een meidenavond wordt één van de vriendinnen vermoord. De andere drie vriendinnen overleven het, en moeten hun leven moeizaam weer zien op te pakken.

De verhaallijn bestaat uit twee tijdslijnen die elkaar door het boek door afwisselen: “ervoor” en “erna”. Doordat deze verhaallijnen door elkaar gemixt zijn leer je als lezer de vriendinnengroep snel kennen en wordt tegelijk de impact van de gebeurtenissen op de groep duidelijk.
Door Mel haar prettige schrijfstijl leest “Zwijg” heerlijk weg, het boek sluit aan bij de leefwereld van pubers en omdat het beeldend geschreven is lijkt het alsof je las lezer onderdeel van de vriendengroep bent. Tijdens het lezen neemt de spanning toe, zeker naarmate de twee verhaallijnen dichter bij elkaar komen. Als je eenmaal met lezen in “Zwijg” begint wil je niet meer stoppen tot je hem uit hebt. Verschillende momenten tijdens het lezen dacht ik dat ik zou weten hoe het zat, wat er was gebeurd tijdens die vrijdagavond, maar het einde was verpletterend verrassend en had ik absoluut niet zien aankomen.
Kortom, “Zwijg” is een vette aanrader!
Zeker een 4,5 van de 5!

Reacties op: Vlot en spannend, met een verpletterend verrassend einde

22
Zwijg - Mel Wallis De Vries
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 14,99
E-book prijsvergelijker