inkijkje in de wereld van een privedetective
Herma Kluin gooide het roer drastisch om. Na eerst te hebben gewerkt in de bank- en verzekeringswereld startte ze haar eigen recherchebureau Incognito. In 2021 won Herma de WinTrade Woman Of The Year Award. Een prijs die wordt uitgereikt aan vrouwen om hun aandeel in het bedrijfsleven te vieren. De privédetective is haar eerste boek.
In De privédetective deelt Herma haar verhalen. Ze neemt je mee in een wereld vol geheimen, onverwachte onthullingen en bedrog.
In de filmwereld wordt er veel over geschreven, maar ook in real-life zijn (privé) detectives druk bezig met het onderzoeken van vermissing zaken of overspel, het opsporen van stalkers en fraudeonderzoek. In haar boek krijg je een uniek inkijkje in deze wereld. Ze wordt ook wel de blonde speurneus op hakken genoemd, Herma Kluin. Op de cover van haar debuut staat ze vol face op de cover. Je weet meteen hoe Herma eruitziet, maar of dat zo slim is voor een privédetective….
In vijftien afwisselende hoofdstukken geeft Herma weer hoe het leven van een privédetective eruitziet. Wat voor zaken houden haar bezig en wat doet ze hier allemaal voor? Doet ze dit alleen of heeft ze een groep mensen om haar heen die haar helpen met het oplossen van soms schrijnende of ingewikkelde zaken?
Geen hoofdstuk is hetzelfde. Zo krijg je de thema’s; kindermisbruik, scheidingen, stalken en een zieke werknemer voorgeschoteld. Herma weet steeds je zinnen weer te prikkelen door een nieuw probleem te schetsen. Hierdoor blijf je als lezer geboeid doorlezen en krijg je geen kans om de aandacht te laten verslappen.
Wel zou ik dit boek niet in één ruk uitlezen, maar elke avond één hoofdstukje lezen. Anders wordt het misschien wat veel. Het enige minpuntje aan dit boek is dat sommige casussen nog geen duidelijke afloop hebben. Hierdoor blijf je bij sommige zaken een open einde houden en blijft het gissen hoe het zal aflopen.
Of De privédetective echt een boek voor mij was? Ik weet het niet zo goed, ik vond het zeker interessant om te lezen, en was benieuwd naar wat haar werk precies inhoudt, maar mijn honger voor non-fictieboeken is na het lezen van een aantal van dit soort boeken een beetje afgenomen.
Ben jij benieuwd wat het werk van een privédetective inhoudt? Dan geeft Herma Kluin in haar debuut De privédetective een prachtig inkijkje in haar dagelijkse werkzaamheden. Zet je bolhoed op en speur mee! De privédetective krijgt van mij 3.5 ster.