leuk voor de beginnende lezer
De Duitse schrijfster Reine de Pelseneer schrijft niet alleen boeken, ook werkt ze als redacteur. Reine schrijft verhalen voor beginnende lezers en volwassenen, verder schrijft ze ook poëzie en kinderboeken. Zo schreef ze onder andere Zeg iets! (2019), Alles wat groots voelt (2022) en De keizer kan niet slapen (2012).
Wanneer ze even niet kan schrijven wordt ze zenuwachtig en ongeduldig. De woorden en zinnen buitelen in haar hoofd, net zolang tot zich een nieuw verhaal vormt. Reine de Pelseneer heeft Germaanse taal- en letterkunde gestudeerd en woont momenteel in Antwerpen.
De tweelingbroers Frank en Stijn hebben veel om over na te denken. Hun favoriete konijn is verdwenen en hun moeder vertrekt voor zangvoorstellingen naar het buitenland. Samen met hun vader blijft de tweeling achter. Aangezien hun vader het erg druk heeft met het maken van een slijmoplossend medicijn, komt hun tante Trollenhol een weekje op bezoek om op de tweeling te passen.
Maar wie is die tante eigenlijk? De tweeling heeft haar nog nooit ontmoet. Is hun tante een echte trol of een heks? Als hun tante eenmaal is gesetteld, gebeuren er rare dingen in huis. Zo heeft ze heel veel aandacht voor de drakenademplant van de buren. Er ploppen ineens allemaal gloeiende bellen van achter het busje vandaan.. Wat is tante Trollenhol toch allemaal van plan? Frank en Stijn gaan op onderzoek uit!
Op de cover van Frank en Stijn en het slijmspektakel zie je een grote slijmuitbarsting die zowel Frank, Stijn en de kat onder het slijm sproeit. De titel, geschreven in het geel met wit, valt door zijn kleuren en blokletters goed op.
Het boek is uitgevoerd in hardcover editie, waardoor het lekker in de hand ligt tijdens het (voor)lezen.
De boeken zijn geschikt voor jeugdige lezertjes vanaf acht jaar. Perfect om als beginnende lezer zelf te lezen, of om je nog heerlijk te laten voorlezen door iemand anders.
Het boek zit vol humor en grappige situaties, maar heeft zeker ook een serieuze kant, het verhaal toont je dat het oke is om je emoties te laten zien. Stijn is namelijk zijn konijn kwijt en zijn onbekende tante komt langs. De Pelseneer heeft duidelijk beschreven hoe de jongens zich hierbij voelen. Het zijn situaties die passen bij de leeftijd van acht jaar, kinderen kunnen zich dus makkelijk verplaatsen in Frank en Stijn. Het geeft ouders ook gelijk een handvat om met hun kind te praten over emoties. Bijvoorbeeld: “Waar was jij verdrietig over?’’
De illustraties, die zijn gemaakt door Richard Verschraagen, passen perfect bij de teksten en zorgen ervoor dat het boek niet alleen leuk is om naar te luisteren of te lezen, maar ook zeker leuk is om naar te kijken!
Ondanks dat mijn kinderen nog iets te jong zijn voor Frank en Stijn en het slijmspektakel, weet ik bijna zeker dat ze er van zullen genieten als ze de leeftijd voor dit boek bereikt hebben. Slijm is hier bij de oudste nu al een grote hit namelijk! Hoe viezer en plakkeriger des te beter.
Groene, slijmerige, drillerige derrie, het kan voor Frank en Stijn niet vies genoeg zijn in Frank en Stijn en het slijmspektakel. Wil jij weten wat ze met dit slijm gaan doen? Lees dan snel dit prachtige jeugdboek.
Ik hoop ook dat uitgeverij De Eenhoorn snel met een nieuw deel over de tweeling komt.
Frank en Stijn en het slijmspektakel krijgt van mij 4.5 ster.
Frank en Stijn en het slijmspektakel krijgt van mij 4.5 ster.